23948sdkhjf

Nu er det lovpligtigt at energirenovere

Det er blevet lovpligtigt at forbedre bygningers energimæssige stand i forbindelse med en lang række renoveringer.
Der skal fremover tænkes i energirigtige løsninger, når bygninger skal renoveres. Nu er det nemlig lovpligtigt for bygherren i en lang række tilfælde at forbedre bygningens energimæssige stand ved renovering af bygningen.

Lovkravene er fastsat i Bygningsreglementet, der udkom i en ny version med skærpede energikrav tidligere i år.

- Når en bygning skal renoveres, er det vigtigt at være opmærksom på de nye lovkrav. Det gælder uanset, om det er en bolig eller en erhvervsbygning. Fordelene er indlysende: Energiforbedringer er en god investering, der tjener sig hjem i løbet af nogle år. Desuden sikrer bygherren sig mod, at der kan opstå juridisk slagsmål med en fremtidig køber af ejendommen om, at boligen eller bygningen burde have været energiforbedret i forbindelse med en renovering, fortæller udviklingschef Lasse Toft fra Rockwool A/S.

Energirenovering kan bl.a. omfatte efterisolering, udskiftning af vinduer til lavenergivinduer og en forbedring af varmeinstallationen.

Gælder kun hvis det er rentabelt
Reglerne for hvornår en bygning skal energirenoveres, er imidlertid komplicerede, og Rockwool A/S har derfor lagt information ud på sin hjemmeside, der forklarer, hvornår det er lovpligtigt at energirenovere bygningen. På siden er der bl.a. et beregningsprogram, hvor man ved at indtaste tre tal kan beregne, om en energirenovering er lovpligtig.

Kravene til at energiforbedringen gælder, hvis byggearbejdet medfører en forandring af klimaskærmen på mere end 25 %. Det samme gælder, hvis byggearbejdet vedrørende klimaskærmen udgør mere end 25 procent af bygningens seneste offentlige ejendomsvurdering (minus grundprisen).

Energiforbedringen skal kun gennemføres, hvis de enkelte energibesparende foranstaltninger er rentable. Rentabiliteten udregnes efter en særlig formel, som man kan læse mere om på www.rockwool.dk .

Kilde: Rockwool. / http://www.rockwool.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176