23948sdkhjf

Nordjysk rådgiver vil vokse på spidskompetencer

Selvom nybyggeriet af boliger i 2013 ramte det laveste niveau siden 1920’erne, oplever Erasmus & Partnere i Hjørring stigende efterspørgsel på energiberegninger.
- Jeg har undret mig over statistikkerne. 2013 var ikke et dårligt år for os. Måske er det fordi, vi har de rigtige kunder, funderer Lasse Buurgaard Jørgensen, direktør og partner i Erasmus & Partnere.

Den nordjyske rådgivende ingeniørvirksomhed har udviklet sit eget system til energiberegning af nye huse og udfører årligt godt 500 af slagsen for en voksende kundekreds af håndværksmestre, byggefirmaer og typehusproducenter.

- Det er et komplekst område, og i takt med skærpede energikrav bliver der mere og mere at forholde sig til. Håndværksmestrene oplever, at de bruger uforholdsmæssig lang tid på beregningen. Det er ganske enkelt for ressourcekrævende, hvis du ikke arbejder med det dagligt, lyder Lasse Buurgaard Jørgensens bud på, hvorfor energiberegninger er et område i vækst.

FAKTA
Erasmus & Partnere A/S opstod som led i et generationsskifte, hvor Thomas Ellitsgaard og Lasse B. Jørgensen efter flere års ansættelse, opkøbte det rådgivende ingeniørfirma i Hirtshals, hvor de begge var ansat. Firmaet kan ved årsskiftet fejre 10 års jubilæum, men har 25 år på bagen hvis man tæller det gamle firma med.

Erasmus & Partnere ejes i dag af Lasse B. Jørgensen og Thomas Ellitsgaard Larsen. Lasse B. Jørgensen, bosat i Tornby, er bestyrelsesformand og direktør med ansvar for de interne aktiviteter, samt idéudvikling – og Thomas Ellitsgaard, bosat i Brønderslev, fungerer som adm. direktør med ansvar for de kundevendte aktiviteter.

Erasmus & Partnere er geografisk placeret i Hjørring, og kundegruppen består af private bygherrer, entreprenører, typehusfabrikanter, arkitekter og offentlige myndigheder over hele landet. Derudover udføres en del beregninger til Tyskland og de nordiske lande.
Ambitioner på renoveringsmarkedet
Udover energiberegninger har Erasmus & Partnere stærke kompetencer inden for statik, og de to områder tegner sig tilsammen for omkring 80 procent af opgaverne i virksomheden. Den resterende del er bredt funderet inden for ingeniørfagets discipliner. Aktuelt arbejder Erasmus & Partnere blandt andet som teknisk rådgiver på Amanda Seafoods’ nye administrationsbygning i Frederikshavn og som rådgiver for Bjerg Arkitektur på en om- og tilbygning ved Hjørring Gymnasium.

Erasmus & Partnere har på nuværende tidspunkt rigeligt med opgaver til at beskæftige sine syv ansatte. Men på lidt længere sigt håber Lasse Buurgaard Jørgensen på at udvide kontoret med yderligere et par ingeniører. Et oplagt sted at vokse er inden for renovering, hvor almene boligbebyggelser og parcelhuse fra 1970’erne i den renoveringsmodne alder udgør et attraktivt marked for en rådgivende ingeniør med speciale i energi.

- Vi mener, at vi har meget at byde ind med på renoveringsområdet. Der skal selvfølgelig gøres et stykke benarbejde, både i forhold til potentielle kunder, men også med hensyn til at sætte rådgivningen i system. Det kan være svært at vide, hvad der gemmer sig inde bag væggene i ældre huse. Der går hurtigt meget tid, og det er et problem, for sådan en undersøgelse skal helst ikke koste for meget, og samtidig skal du være sikker på, at din beregning holder vand. Derfor skal vi have udviklet en model for, hvordan vi gør det, og det er helt sikkert noget, vi vil se nærmere på, siger Lasse Buurgaard Jørgensen.

Et spændende 2014
Erasmus & Partnere flyttede kort før årsskiftet fra Østergade i Hjørring og et par kilometer mod syd til Markedsgade, hvor virksomheden har fået en langt mere synlig placering i den bygning, som tidligere husede DTF Travel. Herfra er det lykkedes at komme fint fra start i 2014, og det styrker forventningerne om endnu et positivt resultat.

- Vi er kommet godt i gang i 2014 med nye samarbejdspartnere og en hel del forskellige opgaver. De første måneder er normalt ret stille, men vi har mange kunder inde netop nu, så året tegner spændende, slutter Lasse Buurgaard Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094