23948sdkhjf

Danmark kommer tættere på iværksætter-eliten

Iværksætter-index 06 viser, at det går den rigtige vej med regeringens målsætning om, at Danmark i 2015 skal være blandt de lande i verden med flest vækstiværksættere.
Danmark haler fortsat ind på de bedste lande som USA, Korea, Canada og Irland, når det handler om at skabe gode rammer for vækstiværksættere. Det fremgår af årets Iværksætterindeks.

Men vi halter stadig efter de bedste lande, når det kommer til antallet af vækstiværksættere. De seneste års forbedrede vilkår gør det dog realistisk at nå regeringens målsætning om i 2015 at være blandt de lande med flest vækstvirksomheder i verden. Men det kræver en fortsat fokuseret indsats.

- Regeringens ambitiøse mål for vækstiværksættere er inden for rækkevidde. Vækstiværksættere er vigtige for den danske økonomi, og de skaber hurtigt nye job og høj omsætning. Derfor går vi målrettet efter at være et af de lande med flest vækstiværksættere i 2015, siger økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen.

Iværksætterindekset peger på de områder, hvor det er særligt vigtigt med forbedringer. Det gælder blandt andet iværksætteri i uddannelsessystemet, adgangen til kvalificeret rådgivning, håndteringen af virksomheder, der har øko¬nomiske problemer, samt adgangen til risikovillig lånekapital.

Regeringen har allerede forbedret betingelserne for iværksætterne, og flere initiativer er planlagt i forbindelse med fordelingen af globaliseringspuljen.

- Der er stadig udfordringer foran os, før Danmark er helt i top. Men jeg er sikker på, at vores indsats for bedre rådgivning til vækstiværksættere i de nye regionale væksthuse, bedre adgang til risikovillig kapital samt mere iværksætteri i uddannelsessystemet vil præge udviklingen i de kommende års indeks i den rigtige retning, fortæller Bent Bendtsen.

Indekset viser også, at vi er gode til opstart af nye virksomheder i Danmark – så gode, at hvis vi kan fastholde niveauet, opfylder vi regeringens første mål om at være blandt de bedste europæiske opstartslande i 2010.

Kilde: Erhvervs- og byggestyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078