23948sdkhjf

Byggekraner stopper 10 års snak

1. spadestik til Odenses nye vartegn, den 135 meter lange bro med en 40 meter høj stålpylon, Stibroen, blev taget fredag.
Byggekraner og gravkøer afløser dermed 10 års planer og snakken om Odenses nye, markante vartegn, Stibroen.

Første spadestik til det spektakulære bygningsværk blevet taget af by- og kulturrådmand Jane Jegind, som satte sig bag rattet i entreprenørens gravko.

Stibroens fornemmeste opgave bliver at binde by og havn sammen og vil fra 2015 gøre det muligt for cyklister og gående at krydse jernbanen mellem Østre Stationsvej og Lerchesgade. Broen binder således havnens blomstrende studie- og byområde sammen med Odense centrum, og udvider dermed byrummet naturligt.

3.400 tons beton og 435 tons stål
For at kunne rejse den 40 meter høje stålpylon og anlægge den 135 meter lange bro skal entreprenøren, Bladt Industries, støbe i alt cirka 3.400 tons beton og montere cirka 435 tons stål. Cirka 90 procent af anlægsopgaverne bliver udført af danske virksomheder, og Bladt Industries er desuden forpligtet til at overholde de sociale klausuler, Odense Byråd har vedtaget.

Gottlieb Paludan og Public Architechts har tegnet den unikke stibro, og hele projektet forventes at koste 116 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125