23948sdkhjf

DR Byens loft løfter indeklimaet

Da DR Byen i september slog dørene op til segment 3 i Danmarks nye multimediehus, var det med akustikløsninger fra L. Hammerich A/S i loftet. Løsningerne imødekommer bygningens særlige krav til akustik, ventilation og indeklima. Og resultatet er et optimalt arbejdsmiljø, hvor kvalitet og æstetik går hånd i hånd.
Det hele gik op i en højere enhed, nemlig loftet, da DR Byen i september 2006 tog segment 3 i brug i det nye multimediehus i Ørestaden. L. Hammerich A/S står bag Troldtekt® akustiklofterne til den 17.000 kvadratmeter store bygning.

Akustiklofter, der indfrier særlige krav til ventilation og indeklima, samtidig med at de forener nytænkende arkitektur med optimal akustik. For L. Hammerich, der igennem de seneste år har realiseret et kursskifte fra loftsplade- til systemleverandør, har opgaven i DR Byen, bekræftet, at et loft ikke blot skal være et loft, men en multifunktionel flade, der understøtter et godt arbejdsklima.

Akustik og æstetik
– Kombinationen af kvalitet, arkitektur og æstetik spiller en stadig større rolle hos såvel private forbrugere som professionelle bygherrer. En bygning skal ikke længere bare være flot, den skal også fungere optimalt, og her er lyden en central faktor, siger Peer Leth, adm. direktør hos L. Hammerich.

Udfordringen ved segment 3, det tredje af DR Byens fire segmenter, har været at forene store, åbne kontorplaner med en god og behagelig akustik. Bygningen skal fungere som en optimal arbejdsplads for de 500 medarbejdere fra blandt andet DR’s administration og Københavns Radio, der får madro i den fælles kantine via lydabsorberende loftsplader.

– Det skaber gode muligheder for samarbejde og vidensdeling at arbejde i åbne kontorlandskaber, men kun hvis akustikken og det øvrige indeklima er i orden. Akustikloftet i segment 3 sikrer ud over et godt lydmiljø et godt indeklima, da Troldtekt-pladerne er indeklimamærkede i overensstemmelse med Dansk Indeklima Mærknings ordning. Og visuelt fungerer loftet desuden som en flot kontrast til de ellers glatte og transparente overflader i bygningen, siger Peer Leth.

Lydabsorberende radio uden træk
Troldtekt er ikke den eneste L. Hammerich-løsning, der befinder sig i toppen af DR Byen. I Københavns Radios studier er særlige krav til akustik og ventilation indfriet med Troldfon® akustiklofter kombineret med Troldtekt® aircare ventilationsplader til det specialudviklede ventilationssystem AirCare® Comfort fra Dantherm Filtration A/S.

Alle installationer er skjult og indbygget i loftsfladen, og hele loftsfladen anvendes som ventilationsflade. Resultatet er en skjult og lydsvag ventilation uden træk.

Ud over segment 3 bliver der også anvendt Troldtekt-løsninger i segment 4, der er tegnet af den franske arkitekt Jean Nouvel. Lofterne i gangzonerne er neon-orange-farvede Troldtekt-akustiklofter, og funktion og æstetik spiller her sammen på bedste vis.

Kilde: L. Hammerich A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093