23948sdkhjf

Hidtil største mineral-ordre til FLSmidth

FFE Minerals, der står for FLSmidth Koncernens mineralaktiviteter, har opnået en ordre på godt 500 mio. kr. på levering af maskiner til et ferro-nikkel anlæg til den brasilianske minegigant Companhia Vale do Rio Doce (CVRD).
Det 7,5 mia. kr. dyre anlæg, der ved hjælp af FFE Minerals ovn-teknologi skal oparbejde ferro-nikkel af malm, opføres i Paragominas provinsen i det nordlige Brasilien.

Projektet, der gennemføres i fællesskab af FFE Minerals´ brasilianske afdeling og det amerikanske hovedkontor, indeholder følgende hovedmaskiner: to roterende tørreanlæg, komplet ovnanlæg med to af verdens største korte roterovne, ABON knusere, samt et komplet kulmølleri. Derudover bidrager flere af FLSmidths datterselskaber til ordren, heriblandt FLSmidth Airtech med elektro- og posefiltre og Pfister med doseringsudstyr til kulfødning, foruden at FLSmidths afdeling i Brasilien, står for alt elektrisk ingeniørarbejde på hele anlægget.

Anlægget, der forventes afleveret i fjerde kvartal 2008, bygger på optimeret teknologi fra et pilot-projekt, som FFE Minerals har gennemført på sit amerikanske forsøgscenter i foråret 2004. Herudover var erfaringer fra anvendelsen af korte ovne i to tilsvarende ferro-nikkel projekter udslagsgivende for, at FFE Minerals opnåede ordren.

Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening frem til idriftsættelsen af anlægget i 2008.

- Med dette brasilianske projekt, der er koncernens hidtil største mineral-kontrakt, samt de seneste ordrer herunder mesa-ovne til selskaber i Indonesien og Sverige, har FFE Minerals inden for pyroteknologi i de seneste måneder sikret sig ordrer for mere end 700 mio. kr. Ordrerne dokumenterer FFE Minerals stærke position på dette globale mineralområde, som er i
kraftig vækst, udtaler adm. koncerndirektør Jørgen Huno Rasmussen.

Kilde: FLSmidth http://www.flsmidth.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078