23948sdkhjf

Kæmpeslagteris færdiggørelse forsinket

En tvist med den totalentreprenør, der står for byggeriet af det nye kreaturslagteri i Holsted, har nu fået en del af totalentreprenørens håndværkere på byggepladsen til at stoppe arbejdet.
Uenigheden mellem totalentreprenøren og Danish Crown bunder i den plan, der ligger for den endelige færdiggørelse af bygningerne i Holsted.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse hvor det fremgår, at parterne på en række områder står med en vidt forskellig opfattelse af, hvad der er færdigt, og hvad der ikke er. Det har medført en tvist af økonomisk karakter, og det er den, der nu har fået en del af totalentreprenørens håndværkere til at forlade byggepladsen.

- Helt principielt vil vi aldrig gå i detaljer omkring de forhandlinger, vi har med vores samarbejdspartnere, men i det her tilfælde er vi i en situation, hvor det handler om at sikre Danish Crowns og dermed vores ejeres interesser, så vi arbejder på at finde en løsning i en fart, forklarer Lorenz Hansen.

Ikke første tvist
Det nye slagteri bliver udstyret med den mest moderne og avancerede teknologi og bliver på i alt cirka 25.000 m², heraf cirka 3.000 m² administration samt vaskehal m.v.

Totalentreprisen på det nye slagteri blev i maj 2012 vundet af Midtjysk Totalbyg, der har udarbejdet vinderforslaget i samarbejde med Rambøll og Aarhus Arkitekterne.

Læs mere: Herning-firma skal bygge nyt kæmpe-slagteri

Uenigheder mellem Danish Crown og entreprenøren har tidligere bremset byggeriet. Sidste år blev opsætningen af stålelementer på bygningens facade således stoppet på grund af en strid om buler på facadebeklædningen.

Læs mere: Uenighed bremser slagteribyggeri i Holsted

Indkøring af slagteriet fortsætter
Umiddelbart får det ingen betydning for den igangværende indkøring af slagteriet, men det betyder, at den endelige færdiggørelse af byggeriet kan trække ud.

- Det er en ærgerlig situation, vi er havnet i, men den slags kan man desværre ikke gardere sig mod på så stort et projekt som det her. Heldigvis er vi så langt, at vi kan fortsætte indkøringen af slagteriet, men det er klart, at vi skal have fundet en løsning inden for en overskuelig fremtid, siger DC Beefs direktør Lorenz Hansen.

Slagteriet i Holsted er bygget til at slagte cirka 4500 kreaturer om ugen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094