23948sdkhjf

Byggeriet ansætter stadig flere lærlinge

Der bliver indgået uddannelsesaftaler som aldrig før i byggeriet. Antallet af uddannelsesaftaler i byggeriet er steget med 21 % i forhold til sidste år, viser de seneste tal fra Undervisningsministeriet.
Tømrerfaget ligger fortsat i front og tegner sig for en stigning på 29%, men struktørfaget er kommet godt med. Her er der indgået 26% flere aftaler end sidste år. Murerfaget er steget med 21%, snedkerfaget med 15%, og malerfaget med 12%.

- Der bygges på livet løs, og det betyder at virksomhederne fortsætter med at ansætte og uddanne rigtig mange lærlinge, siger Jesper Juul Sørensen, uddannelseschef i Dansk Byggeri.

Ifølge uddannelseschefen er det især positivt, at struktørfaget er kommet så godt med. Men struktørfaget er dog fortsat mindre kendt og mindre søgt end tømrer- og murerfagene.

- Jeg håber, at de unge endelig er ved at få øjnene op for de muligheder, der er i struktørfaget. Både de store og de små virksomheder er interesserede i at uddanne flere struktører. Flere steder i landet er ledige praktikpladser inden for dette område. Derfor gælder det om, at flere lærlinge overvejer deres uddannelsesvalg en ekstra gang, og giver struktørfaget en chance selv om det måske var tømrer eller murer, der stod højest på ønskelisten. Det er vigtigt, at lærlingene opsøger de ledige uddannelsespladser inden for byggeerhvervet, slutter Jesper Juul Sørensen.

Kilde: Dansk Byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109