23948sdkhjf

43 byggekonkurser i marts

Selvom antallet af konkurser i bygge- og anlægsbranchen steg i forhold til februar, er tallet markant lavere end ved samme tid sidste år.
Konkurserne bliver stadig færre i bygge- og anlægsbranchen, det viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik.

Imidlertid steg antallet af konkurser i marts i forhold til februar, hvor blot 28 byggevirksomheder måtte dreje nøglen om. Med til historien hører dog, at februar-tallet var det laveste i syv år, og at de 43 konkurser i marts bringer antallet af konkurser i årets første kvartal op på 121 mod 197 i samme periode sidste år.

- Hvor vi i 2013 oplevede 694 konkurser i bygge- og anlægsbranchen ser billedet lidt lysere ud i 2014. Vi har indtil videre set 121 konkurser, og vi forventer, at vi ender i omegnen af 600 konkurser, når året er omme, siger Andreas Fernstrøm, der er chefkonsulent i Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Hvis der kommer lige så mange konkurser i branchen i resten af året, som der har været i første kvartal, vil vi faktisk ende på færre konkurser end de 600. Det er dog ikke en så markant udvikling endnu, at vi ser grund til at ændre på vores skøn – med blot godt 50 konkurser om måneden resten af året, ender vi på cirka 600 konkurser, fortæller Andreas Fernstrøm.

Der er, trods de forbedrede takter, ingen jubelscener at spore hos Dansk Byggeri. Udover, at antallet af konkurser pr. måned stadig er et stykke fra normalen, er det nødvendigt at huske på, at krisen allerede har tvunget mange virksomheder til at lukke. De høje antal konkurser fra starten af krisen bør altså også tages som et udtryk for en udlugning blandt de usunde byggevirksomheder.

- Vi er dog ikke der, hvor vi jubler endnu. Selvom 600 konkurser indebærer et stort fald i forhold til sidste år, så er vi altså et stykke fra ”normalsituationen” i bygge- og anlægsbranchen. Her skal vi altså ned mellem 200 og 400 konkurser på årsbasis. Der er således et stykke vej at gå endnu, slutter Andreas Fernstrøm.

I marts 2013 gik 78 virksomheder konkurs, men det tal er altså faldet med 44 procent i år.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109