23948sdkhjf

NCC modtager Danmarks vigtigste arbejdsmiljøpris

På trods af, at byggebranchen får skæld ud for ulykker og dødsfald på arbejdspladserne, har NCC modtaget ArbejdsmiljøPrisen. NCC modtager prisen for at skabe en ny kultur, hvor sikkerhed på byggepladsen er i top af både ledelsens og medarbejdernes bevidsthed.
NCC’s arbejde med sikkerheden går stik imod den kedelige tendens, hvor antallet af alvorlige ulykker og dødsfald er steget i byggebranchen. Hos NCC Construction Danmark er antallet af ulykker faldet i år.

NCC’s målrettede sikkerhedsarbejde har modtaget ArbejdsmiljøPrisen for bedste arbejde med at undgå ulykker. Prisen, som er den højeste, danske udmærkelse for fornemt arbejdsmiljø, uddeles af Arbejdsmiljørådet. NCC Construction Danmark modtog prisen for sikkerhedsarbejdet på byggepladsen Bispebjerg Bakke i København.

– Mangel på opmærksomhed og for lidt forebyggende arbejde har efter min mening skylden for den dårlige sikkerhed, som alt for mange bygningsarbejdere har været udsat for under de seneste års travlhed. At NCC modtager ArbejdsmiljøPrisen synes jeg fortæller, at det på trods af byggetravlhed og evigt skiftende produktionsvilkår under åben himmel kan lade sig gøre at skabe trygge arbejdspladser for bygningsarbejdere i Danmark, siger arbejdsmiljøchef Kåre Christensen, NCC Construction Danmark A/S.

Resultaterne af NCC’s sikkerhedsarbejde kan f.eks. ses på byggepladsen Bispebjerg Bakke, hvor NCC for Realdania og Håndværkerforeningen opfører 135 lejligheder udformet af billedkunstneren, professor Bjørn Nørgaard.

– Byggepladsen på Bispebjerg Bakke, som har modtaget ArbejdsmiljøPrisen, er en af de byggepladser, vi er mest stolte af i NCC. Her arbejder vi fundamentalt anderledes, end man plejer i branchen. På Bispebjerg-pladsen er der tale om et tæt samarbejde mellem alle medarbejdere og en lydhørhed overfor alles meninger og synspunkter, som byggebranchen historisk ikke haft tradition for, siger Kåre Christensen.

Medarbejderne på Bispebjerg Bakke har – efter Arbejdsmiljørådets mening – opbygget en forebyggende sikkerhedskultur, hvor alle deltager i sikkerhedsarbejdet. Her gives hver uge et introduktionskursus til nye medarbejdere på pladsen, der afholdes ugentlige planlægningsmøder af arbejdet med særligt fokus på sikkerheden. Og hver anden uge er der stormøder, hvor samtlige, som færdes på pladsen, deltager – uanset om de arbejder for NCC eller underleverandører.

Kilde: NCC Danmark.

Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11