23948sdkhjf

Byggevæksten dør næste år

Gassen siver langsomt ud af den enorme byggevækst, der har hersket både i Danmark og i udlandet. Ifølge en ny prognose vil den vilde byggevækst i Danmark, som vi har set skyde vejret over de seneste år, dø totalt næste år.
En ny prognose fra den europæiske organisation Euroconstruct og Instituttet for Fremtidsforskning viser tal, der vidner om nedgang i byggevæksten både i Danmark og i Europa. Det oplyser dagbladet Børsen i dag.

Det er væksten i nybyggeri, renoveringer og anlægsprojekter, der er på vej ned. I Europa vil byggevæksten dale langsomt i de kommende år, mens væksten i Danmark vil dø totalt næste år.

- I øjeblikket vokser byggeriet usædvanligt hurtigt, men frem til 2009 ser det ud til, at det kommer ned i et mere normalt leje. Renteniveauet er steget, og mange steder i Europa tygger man på, om boligpriserne er kommet for højt op, siger seniorforsker Anders Bjerre, Instituttet for Fremtidsforskning til avisen.

Trods nedgangen i væksten af nybyggeri, renoveringer og anlægsprojekter er byggeaktiviteten stadig rekordhøj, og flere danske entreprenører spår gode år fremover.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078