23948sdkhjf

Hellere jobfest end lønfest

Kontrolforanstaltninger og lønudviklingen var de bærende emner, da arbejdsmarkedets parter igår skød overenskomst-forhandlingerne, OK2007, i gang på et yderst velbesøgt pressemøde i Dansk Byggeri.
Arbejdsgiverne afviser fagbevægelsernes krav om kontrolforanstaltninger i forhold til udenlandsk arbejdskraft, der skal give mulighed for at komme ind på byggepladserne og kontrollere både løn- og ansættelsesforhold.

Det er hverken Dansk Byggeris tanke eller ønske, at nogle virksomheder arbejder på ringere vilkår end vores overenskomster. Den holdning deler 99,9 pct. af vores medlemmer.

- De virksomheder, der arbejder i Danmark med hensigt at snyde og bedrage, er upåvirkelige og ligeglade med vores overenskomster og foranstaltninger. Derfor er der ingen pointe i, at være så byrdefuld overfor vores medlemmer som der lægges op til, siger Jens Klarskov, der er adm. direktør i Dansk Byggeri.

Dagens andet store emne var lønudviklingen, hvor Peter Hougård Nielsen, bygningsgruppeformand for TIB, mener, at der er plads til en årlig lønstigning på 3,5 til 4 pct.

Dansk Byggeris formand, Povl Christensen, fremhæver jobfest frem for lønfest og vil undgå inflation og galoperende lønninger. Løn bør aftales i virksomhederne. Det har de vist, at de godt kan finde ud af.

- Det er et krav fra Dansk Byggeri, at overenskomstforbedringerne bliver rettet mod at fremme produktiviteten, og ikke bløde pakker som eksempelvis sociale goder, siger Povl Christensen.

Parterne skyder for alvor forhandlingerne i gang i starten af januar 2007, men kunne i dag afsløre, at der er enighed om, at målrette en seniorpolitik. Tusinder forsvinder fra byggeriet og vælger andre fag efter de er fyldt 50 år, og der var fra begge parter villighed til at diskutere, hvilke midler der skal kunne fastholde dem i byggeriet.

Kilde: Dansk Byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079