23948sdkhjf

Musicons hovedstrøg anlægges

Rabalderstræde, hovedstrøget i Roskildes kreative bydel Musicon, skal nu anlægges som et helt nyt sted for trafik, ophold og leg.
Den nye Rabalderstræde er et såkaldt shared space, hvor både bilister, gående, cyklende og skatende skal kunne færdes under hensyn til hinanden. Gaden skal have mange anvendelsesmuligheder, hvor fem pladser på tværs af vejen skaber forskellige rum for ophold og bevægelse.

Pladser med mange muligheder
Blandt andet bliver pladsen ved Hal 12 udformet med en stor rist henover rislende regnvand og med en skråning med indbyggede terrasser, opholdssteder og skateplinte. Pladsen ved ”Kantinen” bliver udformet med sveller på kanterne og vildtvoksende planteskærme, hvori der opstår nicher, forhøjningerne, sprækker og plantehuller. Pladsen ved Musicon-huset bliver udformet som et draperet tæppe i beton, der spænder over Rabalderstræde som et opholdssted og som en løber ind til Laboratoriet.

Læs mere: Første etape er gået i gang i Musicons skov-kryds

I forbindelse med anlægsarbejdet er der i begge ender af Rabalderstræde etableret trafik-laboratorier med musisk tema, hvor Musicon-sekretariatet tester, hvordan man ved forskellige installationer og markeringer på vejen kan regulere trafikken og skabe plads til alle.

Så når Rabalderstræde står færdig i 2016 bliver vejen både din nye færdselsåre gennem Musicon, dit uderum om sommeren og vores alle sammens oplevelsesarena, når der er events i bydelen.

Anlægsarbejdet for Rabalderstræde og de fem pladser løber i perioden 2014 – 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113