23948sdkhjf

Alt klar til superarena i Næstved

Både godkendelser og finansiering er nu på plads til det storstilede projekt.
Lokale og Anlægsfonden har bevilget 48 mio. kr. i lån til opførelsen af Næstved Arena. Der er dermed tale om det største lån som Lokale og Anlægsfonden har givet til noget projekt. I alt koster projektet 68,277 mio. kr. at etablere, og Næstved Kommune har bevilget 5 mio. kr.

Den kommende arena i Næstved skal opføres ved fodboldstadionet og den ene af de eksisterende tre haller på området. Det giver mulighed for at binde arenaen, de gamle idrætshaller og stadion sammen, så de får fælles adgangsforhold, mødesteder og nye servicefaciliteter.

Både for eliten og bredden
Størrelsen af arenaens gulvareal bliver på 2.400 kvadratmeter. Det betyder, at arenaen kan rumme to hele håndboldbaner og dermed øge antallet af baner i hele anlægget fra tre til fem. Areanen får teleskoptribuner, der hurtigt kan "foldes ud", så arenaen nemt kan ændres fra hverdagsbrug til event-indstilling. Det giver mulighed for at afvikle landskampe i fx håndbold eller basketball med en tilskuerkapacitet på op til 3.500 pladser.

Dertil kommer en 650 kvadratmeter stor foyer med café. På første sal etableres en lounge på 500 kvadratmeter til bespisning og VIP-arrangementer. Loungen får direkte visuel forbindelse til aktiviteterne inde på fodboldstadion. Dertil kommer alle de nødvendige dele at et stort idrætsbyggeri: omklædning, depoter, toiletter samt møde- og administrationslokaler. I alt er der tale om et byggeprojekt på 6.850 kvadratmeter, der er tegnet af Cebra Arkitekter.

- Det er et interessant bud på, hvordan en opvisningsarena også kan bruges i hverdagen af både bredden og eliten. Udnyttelsen af det store halgulv er fleksibelt tænkt med teleskoptribunerne, der frigør kvadratmeter, som kan udnyttes til forskellige aktiviteter i dagligdagen. Samtidig får Sjælland også en fin opvisningsarena for blandt andet håndbold og basketball, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, om projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094