23948sdkhjf

Byggematerialer er billigere i udlandet

Byggematerialer som taglægter, isolering og andre byggesten kan i udlandet fås til den halve pris af, hvad de koster i Danmark. Danske entreprenører har dog svært ved at gøre en god forretning ud af at importere byggematerialer.
Generelt er byggematerialer langt billigere i udlandet end i Danmark. Taglægter, isolering og andre byggesten kan eksempelvis fås til den halve pris af, hvad de koster i Danmark. Det oplyser dagbladet Børsen i dag.

- Vi har undersøgt priserne i Baltikum, og med forbehold for at vi ikke har undersøgt kvaliteten, leverancetiden og garantiforhold til bunds, så er indikationerne, at der er en lang række materialer, vi kan få til halv pris, siger Henrik Rossen, direktør for byggedivisionen i det rådgivende ingeniørfirma Cowi til avisen.

Danske entreprenører, der akut mangler byggematerialer, har dog svært ved at benytte sig af den gode mulighed for at erhverve sig billige materialer fra udlandet. Når først transport og logistikudgifterne bliver lagt oven i prisen, bliver byggematerialerne ikke så billige endda.

Det kræver en stor indkøbs-volumen førend, entreprenørerne sparer penge på byggematerialerne – og det er sjældent, at et eller flere byggeprojekter skal bruge en stor mængde af bestemte byggematerialer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094