23948sdkhjf

Håndværkere skal have let adgang til ingeniøruddannelserne

Flere unge håndværkere skal have lettere ved at komme ind på ingeniør-uddannelserne, hvis de ønsker det. Unge med en kort videregående uddannelse kan blive et vigtigt bidrag til løsning af ingeniørmanglen, lyder det fra Ingeniørforeningens Uddannelsesudvalg.
Undervisningsministeriet har offentliggjort anbefalingerne fra i alt otte arbejdsudvalg, som har arbejdet med forslag til, hvordan fremtidens videregående uddannelser bør se ud. Ingeniørforeningen har siddet med i arbejdsgrupperne omkring henholdsvis tekniske uddannelser og IT-uddannelser.

- I Ingeniørforeningen er vi glade for, at der bliver set på behovet for nye uddannelser - og på, hvordan der kan sikres bedre sammenhæng i uddannelses-systemet, så unge med en kort videregående uddannelse får bedre mulighed for at læse videre på en mellemlang og/eller en lang videregående uddannelse, siger formanden for Ingeniørforeningens uddannelsesudvalg, Thomas B. Christiansen.

Thomas B. Christiansen mener, at arbejdet kan blive et vigtigt bidrag til løsning af ingeniørmanglen, hvis det er muligt at få flere unge med en håndværker- eller en datamatikeruddannelse til at læse videre til ingeniør.

Kvaliteten skal bevares i uddannelserne
Men han betoner vigtigheden af, at den nye sammenhæng i uddannelsessystemet ikke sker på bekostning af kvaliteten. Han ser fire områder, hvor det er nødvendigt at være på vagt i forhold til kvaliteten.

- Bachelorniveauet må ikke udhules. Det skal sikres gennem akkreditering, at uddannelserne har et tilstrækkeligt akademisk niveau. Man får ikke en bachelor af at forlænge en håndværkeruddannelse med et år, siger Thomas B. Christiansen.

Han fortsætter:

- Der skal ikke udvikles dobbeltuddannelser. På de områder, hvor der i dag er godt fungerende bacheloruddannelser som erhvervslivet har tillid til - fx på diplomingeniørområdet - skal der primært arbejdes på at sikre en mere smidig overgang fra de korterevarende uddannelser, udtaler han.

Kilde: IDA.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078