23948sdkhjf

Nordmand vil bygge verdens højeste bygning

Det norske selskab Bjørn Hansen Construction A/S har planer om at bygge verdens højeste bygning i Mellemøsten, der skal være mere cirka en kilometer højt.
Bjørn Hansen vil bygge en omvendt pyramide i Saudi-Arabien, der skal være verdens højeste bygning og dermed overgå Taipai 101 i Taiwan, der er verdens hidtil højeste bygning. Det oplyser det norske Sandefjords Blad.

Byggeriet skal flyde på en seks etages-parkeringskælder under vandoverfladen og være forbundet til land med en glastunnel med en glasvogn, der kan køre, så folk kan opleve livet i søen - som befandt man sig i et akvarium.

Byggeriets form er speciel og minder om en pyramide, der er vendt på hovedet. Der er tale om et byggeri til ca. 10 milliarder, og det vil blive et byggeri, der vil vække opsigt på verdensplan.

- Det her bliver råt. Her i Norge gør folk ikke sådan. De ler. Men araberne klapper i hænderne og tror på planen. Det mest mærkelige og det mest eksklusive kan ske i Mellemøsten, udtaler Bjørn Hansen fra Bjørn Hansen Construction til avisen.

Bjørn Hansen samarbejder med den norske arkitekt Finn Sandmæl og det rådgivende ingeniørfirma Olav Olsen A/S i Oslo om projektet, der allerede er blevet præsenteret for interessenter i Saudi Arabien. Araberne har ifølge Bjørn Hansen udvist stor interesse for projektet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078