23948sdkhjf

Kinesiske investeringer i Nyborg

Tidligere børnehave er blevet købt af kinesiske investorer, som vil indrette et erhvervscenter blandt andet i forbindelse med et udviklingsprojekt om biogas.
Nyborg Kommune har haft børnehaven på Østerøvej i Nyborg beliggende lige ud til Storebælt og med Nyborg Idræts- og Fritidscenter og Hotel Sinatur Storebælt som naboer til salg et stykke tid. Den er nu solgt for 4,1 millioner kroner.

Køberen er mr. Wang Yongming fra det kinesiske energieffektiviseringsagentur CECEP. Nyborg Kommune har forhandlet med mr. Wang om ejendommen i februar og marts.

Fra børnehave til erhvervscenter
Børnehaven skal anvendes som erhvervscenter blandt andet i forbindelse med et udviklingsprojekt om biogas, som Mr. Wang deltager i sammen med ni andre partnere. De andre partnere tæller blandt andet flere hoteller i Nyborg, NC Miljø – en lokal virksomhed, der omdanner madaffald til biomasse – Nyborg Forsyning og Service (NFS), Renew Energy, Bionaturgas Danmark, Udvikling Fyn og Nyborg Kommune.

Udviklingsprojektet har et budget på 33 millioner kroenr og der er sendt en ansøgning ind til de statslige EUDP-midler. Der ventes svar på ansøgningen i juni måned.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078