23948sdkhjf

Asbest-uddannelse i syltekrukke

Dansk Byggeri lægger nu pres på for at få godkendt en ny asbestuddannelse via Arbejdstilsynet og Undervisnings-ministeriet. De har ikke vist, at der er styr på sagen. Dansk Byggeri klager derfor til beskæftigelsesministeren over langsommelighed.
Mens den ene pressehistorie afløser den anden om lemfældighed ved håndtering af asbest, venter virksomhederne stadig på at få stykket en uddannelse for asbest-arbejde skruet sammen.

Der har tidligere været udbudt AMU-kurser i korrekt håndtering af asbest, men disse ophørte pr. 1. september med forventning om, at Arbejdstilsynet og Undervisningsministeriet meget hurtigt fik sat en egentlig uddannelse på benene.

- Vi har mange virksomheder, som henvender sig for at få hjælp til at uddanne personale i korrekt omgang med asbest i forbindelse med nedrivning og skrotning. I første omgang har vi henvist til, at arbejdet med en uddannelse er i hænderne på Arbejdstilsynet og Undervisningsministeriet, men da der fortsat ingen udmeldinger kommer fra myndighederne, har vi nu rettet henvendelse til beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen og bedt ham om at tage affære og sætte turbo på myndighedsbehandlingen, siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen.

Problemet er tilsyneladende, at myndighederne ikke formår at udarbejde en beskrivelse af den nye uddannelses indhold og form.

I Dansk Asbestforening, som er en interessegruppe i Dansk Byggeri, har man længe presset på for at få en godkendt medarbejderuddannelse i det problematiske arbejde med asbest. Men her har man også tabt tålmodigheden. Foreningens formand, Jens Jensen, er helt uforstående overfor myndighedernes langsommelighed.

- Der er flere ting, som trænger til at blive strammet op. Selvfølgelig skal vi først og fremmest have en uddannelse på plads, men vi kan heller ikke som branche føle os trygge ved de lempelige forhold, som DSB ifølge pressen har kunnet aftale med den statslige myndighed Arbejdstilsynet om selvkontrol af arbejdsmiljøindsatsen i forbindelse med skrotning af toge. Asbest skal behandles med respekt af virksomheder, som er klædt på til at varetage opgaven effektivt og forsvarligt, siger Jens Jensen fra Dansk Asbestforening.

I Dansk Byggeri håber man på at få svar på henvendelser og en løsning på problemet inden virksomhederne går på juleferie.

Kilde: Dansk Byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126