23948sdkhjf

STB Byg skal bygge 36 boliger ved Aarhus

Det blev STB Byg A/S, der vandt den 36 millioner kroner store totalentreprise på bygningen af 36 boliger til udviklingshæmmede i Engelstoft nord for Aarhus.
I Engelstoft, et nyt boligområde i Elev nord for Aarhus, skal STB Byg fra Vejle nu opføre 36 boliger fordelt på fem forskellige typer af huse samt et fælleshus - i alt 3.150 m² tilpasset mennesker med særlige behov.

- Det er et rigtig spændende byggeri, som vi skal i gang med her. Der er gjort meget for at fjerne institutionspræget og skabe et så hjemligt miljø som muligt, ligesom boligerne er tegnet, så de kommer til at fremstå som en integreret del af de omkringliggende bebyggelser. Udenomsarealerne bliver også et kapitel for sig med en bred vifte af sanselige oplevelser, fortæller adm. direktør Jens Winther fra STB Byg.

Projektet er udarbejdet i et samarbejde mellem KPF Arkitekter, Hundsbæk og Henriksen Rådgivende Ingeniører og Terra Nova Landskab.

Højt til loftet
Bag de smukke gavle, de bordeauxrøde pudsede facader og under de asymmetriske saddeltage bliver forskellen mellem de private boliger og fællesarealerne markeret med forskellige loftshøjder. I gangzoner, i fælles køkkener og opholdsarealer samt i den store fælles opholdsstue bliver der opadskrånende lofter som følger tagenes ydersider, mens de private boliger får plane lofter 2,5 meter fra gulvene.

Husene bliver smukt beliggende på en skrånende grund med udsigt over lavningen. Niveauspring bliver bearbejdet, så de indgår på en naturlig måde og uden at forstyrre tilgængeligheden. Mellem boligerne bliver der indrettet naturlige lækroge og hjørner. De grønne fællesarealer vil indbyde til ophold, socialt samvær og aktiviteter.

STB Byg starter projekteringen i løbet af april og tager det første spadestik i sensommeren 2014. Byggeriet forventes at stå færdig ultimo 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.238