23948sdkhjf

Skattesnyd og dårligt arbejdsmiljø på byggepladser

Ikke alt foregik efter reglerne, da Arbejdstilsynet, SKAT og Politi den 9. april besøgte en række byggepladser for at kontrollere udenlandske virksomheder og arbejdstagere i Danmark.
Foråret er højsæson i byggeriet, og der var også masser af aktivitet, da Arbejdstilsynet, SKAT og politiet rykkede ud for at tjekke udenlandske virksomheder og ansatte ved årets anden aktion mod social dumping.

Fællesaktionen var årets anden, og denne gang var der fokus på byggebranchen, hvor der erfaringsmæssigt er mange udlændige beskæftiget. På aktionen tog Arbejdstilsynet sig af at kontrollere arbejdsmiljøforhold og anmeldelser til RUT, SKAT kiggede på moms- og skatteforhold mens politiet kontrollerede arbejds- og opholdstilladelser.

Dårligt arbejdsmiljø flere steder
Arbejdstilsynet gennemførte i løbet af dagen 91 kontrolbesøg og gav i alt 73 reaktioner. Af disse var 61 reaktioner for alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven. Desuden var 5 udenlandske virksomheder ikke korrekt anmeldt i Registeret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT). Arbejdstilsynet afklarer nu, om der er anledning til at give virksomhederne bøder. Aktionen bekræfter, at der fortsat er brug for fokus på at bekæmpe social dumping og dårligt arbejdsmiljø.

- I vores daglige arbejde bliver vi hele tiden mindet om, at der er noget at komme efter, når vi taler om social dumping. Det billede bliver desværre kun bekræftet på gårsdagens aktion. Vi stødte endnu engang på virksomheder, der ikke var registreret korrekt, ligesom vi igen måtte skride ind over for en række arbejdsforhold, som ikke lever op til reglerne på det danske arbejdsmarked, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet Karsten Bach Christensen.

Stadig problemer med skat og moms
SKAT havde også en travl dag, hvor der i alt blev kontrolleret 83 virksomheder. Ud af disse vil der nu blive fulgt op over for 40 virksomheder. På aktionen var det primært problemer med momsregistreringen og med at betale den rette skat, som kontrollanterne støtte på.

- Gårsdagens aktion bekræfter os i, at der fortsat er brug for at vi har fokus på området. Både når det handler om en effektiv kontrol, men også i forhold til at sætte ind med vejledning til virksomhederne, så de kender til reglerne og dermed har mulighed for at betale den samme moms og skat som andre i Danmark, siger underdirektør i SKAT, Lars Jepsen.

I forbindelse med aktionen har politiet haft to sager vedrørende tredjelands statsborgere, der arbejdede ulovligt, samt to sager i relation til arbejdsgiveren, der beskæftigede dem.

Aktionen var den anden af i alt otte landsdækkende aktioner mod social dumping, hvor SKAT, Arbejdstilsynet og Politiet rykker ud sammen. Regeringen, Venstre og Det Konservative Folkeparti er med finanslovaftalen for 2014 enige om at fortsætte en styrket og fokuseret myndighedsindsats mod social dumping. Den styrkede indsats gennemføres i perioden 2014-2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109