23948sdkhjf

4.700 m² domicil-udvidelse til KPC København

KPC København A/S har skrevet kontrakt med Skanska Øresund A/S om udvidelsen af Alfa Lavals domicil i Gladsaxe.
Alfa Lavals eksisterende domicil i Gladsaxe udbygges med en ny selvstændig bygning, som kommer til at ligge på en nabogrund til koncernens eksisterende lejemål på Tobaksvej i Gladsaxe.

Den nye fløj vil være i 4 etager og tilføjer ca. 4.700 m² til det eksisterende byggeri. KPC København har indgået kontrakt Skanska Øresund på tilbygningen, der skal være indflytningsklar i oktober 2015, fem år efter at Alfa Laval Copenhagen A/S flyttede ind i sit eksisterende domicil - også udviklet af Skanska.

Aarhus Arkitekterne har slået stregerne til somiciludvidelsen, og Midtconsult er ingeniørrådgiver på projektet.

Forskydning giver mønster
Den ny bygning udføres vinkelret på den eksisterende og forbindes ved en glasbygning. Herudover bliver der etableret en ny hovedindgang, som forbinder de to bygninger i stueetagen. Der indrettes 75 arbejdspladser pr. etage i storrumskontorer og cellekontorer.

Det arkitektoniske greb tager udgangspunkt i den eksisterende bygning. Den ny fløj fremstår i hvide glatte betonelementer og har aflange vindueshuller, der forskydes et halvt modul pr. etage. Således opstår et mønster i skiftegang, som en perforeret skærm, der er foldet omkring bygningshjørnerne. Ved kantinen og over mellembygningen udføres gennemgående glasfacade.

Bygningen organiseres med ny hovedindgang i en glasmellembygning, der på grund af de terrænmæssige forhold optager en forskydning på 1m i stueetagen. I stueetagen placeres ny fælles kantine og tilberedningskøkken til i alt 250 personer. Endvidere etableres mødelokaler og 2 cab-inn værelser for overnattende gæster.

Grønt kontorbyggeri
Alfa Lavals eksisterende bygning er Gladsaxes første EU Green Building, hvilket betyder, at bygningen har et energiforbrug, der er 25 % lavere end kravet i den danske lovgivning. Den nye kontorbygning vil få et endnu lavere energiforbrug.

- Vi er glade for at være med til at forme Gladsaxe som erhvervsby. I 2010 udviklede vi Alfa Laval Copenhagens A/S eksisterende domicil, og vi ser frem til at færdiggøre endnu et projekt i fællesskab. Projektet bliver mindst lige så grønt som den forrige bygning, hvilket er helt i tråd med vores visioner for bæredygtighed og vores øvrige kontorprojekter i Københavnsområdet, udtaler Jacob Gade, projektudviklingschef i Skanska.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.628