23948sdkhjf

Kuppel skal skabe nye ideer til byggeri og arkitektur

Københavns nye kuppel, Dome of Visions, åbner officielt i dag. Domen skal være med til at tiltrække utraditionelle tanker og udtryksformer inden for byggeri, arkitektur, byliv m.m.
Med en højde på knap 11 meter og en diameter på 21 sætter domen allerede nu sit præg på havnefronten, og det transparente ydre afspejler en del af det mind set, som Dome of Visions bygger på.

Dome of Visions placerer sig på flere måder midt i den aktuelle diskussion om den nødvendige grønne omstilling. Men domen er ikke kun snak eller samtale. Domen udmærker sig ved slet og ret at være et konkret eksempel på, at tanker er ført ud i livet her og nu. Oven i købet i skala 1:1.

Kuplen ønsker at tiltrække utraditionelle tanker, ideer og udtryksformer inden for byggeri, kunst, politik, kultur, bæredygtighed, arkitektur, byliv m.m. I sig selv er domen et nyt, moderne og midlertidigt forsamlingshus på en af de mange pladser, København kan bryste sig af. Men domen udgør også et byggefaglig eksperiment: Fx sikrer den udvendige klimaskærm et lunt indeklima. Derfor kan træhuset inde i domen bygges med et minimalt forbrug af materialer, bl.a. fordi der ikke er behov for isolering.

Symbol på samarbejde
København er i 2014 europæisk miljøhovedstad, og Dome of Visions bliver hjemsted for en række arrangementer, der knytter sig tæt til det omfattende program, som Sharing Copenhagen folder ud i hele 2014.

Et partnerskab bestående af Københavns Kommune, Det Kongelige Bibliotek, Dansk Arkitektur Center (DAC) og NCC står bag Dome of Visions, og netop det, at kommune og en statslig- og privat kulturinstitution og en stor virksomhed har lagt kræfterne sammen, vidner om, at grøn omstilling, bæredygtighed og nye måder at tænke og samarbejde på nyder bred interesse og opbakning.

På hverdage er Dome of Visions åben fra klokken 10 til 16, i weekenderne fra 11 til 15. Ved lukkede eller private arrangementer er der ikke adgang til domen.

Læs mere om erfaringerne med samarbejdet om Dome of Visions i et interview med Martin Manthorpe, direktør for strategi og forretningsudvikling i NCC, som Dansk Arkitektur Center har foretaget. Find interviewet her på DAC.dk.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109