23948sdkhjf

Teknikentreprenør og pumpegigant i nyt samarbejde

Bravida står for de tekniske installationer på DNU, og da der skulle vælges en pumpeleverandør til de første faser af hospitalsbyggeriet, gik teknikentreprenøren til en gammel samarbejdspartner.
50 kilometer fra Grundfos' hovedkontor i Bjerringbro er man i Danmarks næststørste by, Aarhus, i fuld gang med at opføre et hospital på størrelse med en mindre by. Når Det Nye Universitetshospital, DNU, står færdigt i 2020, vil det have omkring én million patienter om året.

- Under opførelsen af hospitalet har fokus først og fremmest været på patienternes velbefindende. Vi ønsker at give dem den mest effektive behandling. Og det er kun muligt, hvis de anvendte materialer og produkter fungerer optimalt. Under konstruktionsfasen har vi derfor lagt særlig vægt på kvalitet, miljøpåvirkning, betjening og håndtering for de produkter, der indgår i anlæggene, og ikke mindst deres energiforbrug, siger Simon Witt Pedersen, projektleder i projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital.

Da der i konstruktionsfasen er lagt særlig vægt på kvalitet, miljøpåvirkning, betjening og håndtering for de produkter, der indgår i anlæggene, og ikke mindst deres energiforbrug, opfylder hospitalet fremtidens krav til lavt energiforbrug. DNU har et mål om at være Nordeuropas mest moderne universitetshospital, både med hensyn til patientbehandlinger og kvaliteten af alle de produkter, der omgiver hospitalet.

Nyt samarbejde med gammel kending
Bravida leverer installationer og ydelser inden for elektricitet, sanitet, opvarmning og ventilation. Da de skulle vælge en pumpeleverandør til de første faser af hospitalsbyggeriet, faldt valget på Grundfos. De to virksomheder har et langt samarbejde bag sig.

- Vi ville have de bedste pumper på markedet, høj kvalitet, høj effektivitet og den mest moderne teknologi. Til de fleste installationer har vi derfor valgt MAGNA3, som efter min mening er markedets mest moderne og effektive pumpe. Hospitalet ønskede endvidere pumper, som kan integreres i og kommunikere med større anlæg, hvilket i dette tilfælde vil sige ventilations- og radiatoranlægget, siger Søren Østergaard, projektleder hos Bravida.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109