23948sdkhjf

36 byggevirksomheder gik konkurs i april

Tendensen, til at stadig færre bygge- og anlægsvirksomheder går konkurs, fortsætter.
Med de 36 byggekonkurser i april kommer antallet af virksomheder i byggeriet, der har drejet nøglen om i 2014, op på 157, hvilket er et fald på knap 40 procent i forhold til samme periode sidste år, skriver Dansk Byggeri.

I april sidste år gik 57 bygge- og anlægsvirksomheder konkurs.

Dansk Byggeri gik ind til 2014 med en forventning om, at konkurstallet for året ville ende i omegnen af 600 styk. Men på baggrund af de seneste tal fra Danmarks Statistik foretager Dansk Byggeri en positiv nedjustering af sit skøn til nu at forvente mindre end 500 konkurser.

- Selvom det nu går hurtigere end forventet og i den rigtige retning, skal vi stadig huske på, at knap 500 konkurser er ganske mange. I normale år oplever vi mellem 200 og 400 konkurser. Men det skal ikke tage glæden fra, at antallet af konkurser nok bliver halveret i forhold til 2010, som var rædselsåret, siger Andreas Fernstrøm, der er chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Ifølge Dansk Byggeri er dagens konkurstal et udtryk for, at bygge- og anlægsbranchen har været igennem en oprydningsproces, hvor en stor del af de mindre sunde byggevirksomheder allerede har givet fortabt over for konjunkturerne.

Chefkonsulenten hos Dansk Byggeri vurderer også, at konkurstallene er et tegn på, at nedgangen i byggebranchen er på retur, og at der nu er lysere tider på vej for det hårdtprøvede danske byggeri.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141