23948sdkhjf

Alt om træ og byggeri i én app

Søg i 60 års viden om træ i byggeriet og få svar på få sekunder.
Hvad er kravene til montering af spær? Hvilke brandkrav gælder for opsætning af profilbrædder? Hvilken tagbelægning kan et spær fra 1960 bære?

Svarene på dem og de fleste andre spørgsmål om træ og byggeri kan nu skaffes på få sekunder ved et touch og en søgning på det relevante område i en ny app fra organisationen Træinformation.

App’en er en videreudvikling af Træinformations nuværende app, så den ikke alene giver adgang de gældende håndbøger og faktablade, men også til alle tidligere udgivelser helt tilbage fra 1950’erne.

Træviden igennem 60 år
Siden 1954 har Træinformation forsynet byggebranchen og private forbrugere med viden om anvendelse og vedligeholdelse af træ og træbaseret byggeri. Organisationen skiftede i 2008 navn fra Træbranchens Oplysningsråd til Træinformation.

Igennem de 60 år er det blevet til ikke mindre end 1,5 millioner håndbøger fordelt på 68 titler, knap 200.000 kulturhistoriske pjecer om træ og flere end to millioner forbrugervejledninger om træ i hus og have.

Træinformation har knap 1000 medlemsvirksomheder.
Lettere adgang til viden om byggeteknik og træ
Lanceringen af den søgbare app falder sammen med, at Træinformation fylder 60 år. Siden den første håndbog, ”Træ fra skov til skib”, er det blevet til yderligere 67 stykker. Den seneste, ”TRÆ 68 Facadeelementer”, blev udgivet i marts i år, og med app’en er det blevet muligt at søge på tværs i alle udgivelser.

- Den nye søgefunktionen i app’en kan hjælpe alle, der arbejder og projekterer med træ i byggeriet i nybyggeri, ved renovering og i syns- og skønsopgaver. Lige meget om du står på en byggeplads i 10 grades kulde og monterer træelementer eller sidder på en tegnestue og projekterer et nyt træbaseret hus, og pludselig støder på et problem, så er app’en en sikker og hurtig hjælp, siger direktør i Træinformation, Bjarne Lund Johansen.

Ifølge direktøren er byggeriet i dag meget mere kompleks end for 60 år siden, og derfor er den nye app-mulighed ikke bare sjov for trænørder, men den er et nødvendigt redskab i en moderne byggeproces.

- Byggeprocessen er blevet væsentlig mere kompleks og kræver en dybere indsigt i materialer, byggeteknik, standarder og offentlige krav. Derfor er det allervigtigste for selv garvede rådgivere, entreprenører og materialeleverandører, at de hurtigt kan finde frem til de konkrete byggeanvisninger. Og med vores app er det blevet markant lettere, når der skal findes viden om byggeteknik og træ, siger Bjarne Lund Johansen fra Træinformation.

Den søgbare app hedder TRÆpub, og kan downloades gratis til smartphone og tablets. For at få adgang til oplysningerne kræves dog, at den aktuelle vejledning købes og dermed downloades til smartphone eller tablet.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125