23948sdkhjf

Global City - Århus

Nytænkning og integration er de arkitektoniske temaer for Arkitektfirmaet C. F. Møllers skitse til Global City Aarhus, et multikulturelt verdens kulturhus, der blev offentliggjort på et stormøde på Århus Rådhus mandag 12. marts.
Global City Aarhus skal være en fleksibel og inspirerende ramme om udstillinger og et multikulturelt center med et levende torv, forretninger og restauranter, eksperimentarium, scener til koncerter og teater, skole og plads til møder og fester. For at kunne rumme kulturhusets mangfoldigheder er arkitekturen tid- og stedløs.

Foto: Arkitektfirmaet C.F. MøllerEt landmark er med til at forbinde Global City Aarhus med den øvrige by og vil tilføre Århus’ skyline et distinkt nyt element. Herfra vil man kunne se ud over Global City og resten af Århus.

Inspirationen til bygningsdesignet er hentet mange forskellige steder i verden fra andre ekstraordinære og visionære bygningsværker. Et fællestræk i de mange inspirationer er netop det dynamiske, levende og bevægelige, der er åbent og tilgængeligt og kan udvikle og ændre sig i takt med, at nye behov og ideer opstår.

For eksempel betragtes taget som mere end blot en simpel overdækning. Det får lov at vride sig; starter som tag, bliver facade for så at ende som loft. Der er innovative, bevægelige elementer i byggeriet, og søjler erstattes af bølgende bånd. Resultatet er et unikt bygningsdesign, som markerer og udskiller projektet på fornem vis.

Arkitektfirmaet C. F. Møller har lavet forslaget i samarbejde med Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma.

Kilde: Arkitektfirmaet C.F. Møller - www.cfmoller.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082