23948sdkhjf

STB Byg vinder plejecenter på Sjælland

Byggefirmaet fra Vejle løb med hovedentreprisen på 81 mio. kr., da Holbæk Ældreboligselskab v/Domea udpegede vinderen af den store entreprise på opførelsen af Plejecenter Samsøvej med 75 boliger og tilhørende servicefaciliteter.
Store bunker med knuste betonelementer tager imod på den kommende byggeplads. Det er resterne af det tidligere kollegium, som hidtil har haft adresse på Samsøvej 43-47 i Holbæk. De tre tidligere kollegieblokke, som primært bestod af betonelementer, skal nu danne grundlag for alle nye belægninger, når det nye Plejecenter Samsøvej indtager grunden.

Projektet går også under navnet ”Fremtidens Plejebolig i Holbæk Kommune”, og henvender sig til de borgere, som ikke længere kan klare sig selv med hjælp fra hjemmeplejen. Plejecentret skal erstatte de nuværende plejecentre Holbækhus og Hesseløvej, og det bliver bygget med tanke på de svageste borgere.

Fem boenheder under samme tag
- Det er et meget spændende byggeri, vi her skal i gang med. For at tilgodese de demente borgere er der bl.a. stillet store krav til husets fysiske struktur, nærmiljø og farvevalg ligesom både boliger og fællesarealer indrettes så enkelt og tydeligt som muligt. Udearealet, som er med i entreprisen, indretter vi også, så det bliver et trygt sted at opholde sig, fortæller administrerende direktør Jens Winther fra STB Byg.

Projektet er tegnet af Kullegaard Arkitekter AS i Holbæk, som har valgt at udforme bygningen som et stort ottetal i tre etager. De 75 boliger, hver med to rum og eget bad, fordeles i fem boenheder, som hver indrettes med fælles dagligstue og spisestue. Fra hver etage bliver der udgang til store fælles terrasser.

I stueetagen indrettes der personalekontor og et dagcenter, som både kan benyttes af beboerne og gæster udefra.

Det samlede areal udgør cirka 5.625 m² dertil kommer et serviceareal på cirka 532 m² og dagcenteret på cirka 278 m². Det nye center forventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2015.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172