23948sdkhjf

XL-Byg ansætter ny administrerende direktør

Thorbjørn Sejer Jensen efterfølger Jens Sørensen som administrerende direktør i indkøbsforeningen Ditas samt byggevarekæden XL-Byg.
Det er en tung detailprofil, som den 1. juli overtager roret i Ditas og XL-Byg. 47-årige Thorbjørn Sejer Jensen, der er uddannet cand.merc. i afsætning og finansiering, har mange års erfaring fra branchen, herunder byggevarehandlen.

Således har han gennem en årrække været henholdsvis udviklingschef og marketingchef i Silvan samt indkøbs- og marketingdirektør i DT Group med primært ansvar for Silvan-kæden. Derudover har Thorbjørn Sejer Jensen været administrerende direktør i Idemøbler, og senest marketingdirektør i Dansk Supermarked med ansvar for markedsføringen af Bilka-kæden.

- Vi har lagt vægt på at finde en profil med omfattende detailerfaring og som samtidig har haft ’hands on’ på højt niveau inden for både indkøb, kategoristyring og marketing, så vores dygtige centrale organisation får en leder med såvel tung faglighed som stærke lederegenskaber. Thorbjørn Sejer Jensen besidder relevant erfaring fra tunge stillinger i en række store danske detailvirksomheder, herunder fra 12 år på højt niveau i byggevarebranchen, siger Michael Buhl, bestyrelsesformand i Ditas a.m.b.a.

Ditas er Danmarks største indkøbsselskab i trælast- og byggecenterbranchen. Selskabet er endvidere moderselskab for XL-Byg og ejes af 51 andelshavere, der tilsammen har 133 tømmerhandler og byggecentre over hele Danmark. Heraf er 113 forretninger med i XL-Byg kæden. Indkøbsvolumen i Ditas er på 4,2 mia. kr., mens forretningsleddet omsætter for ca. 6 mia. kr. om året. Selskabet har stået uden administrerende direktør siden februar, hvor Jens Sørensen blev afskediget efter otte år på posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097