23948sdkhjf

Hoveddøren ruller sig ud

Alle facadedøre kommer med tiden til at ”hænge”. Jo bredere og tungere de er, jo hurtigere går det. Derfor har Rationel Vinduer forsynet de brede facadedøre med et lille støttehjul, som sikrer, at døren ikke kommer til at ”hænge”
Rationel Vinduer har taget konsekvensen af, at tyngdeloven også gælder for døre og har derfor valgt at forsyne alle firmaets brede facadedøre med et fikst, lille støttehjul, der kan holde døren oppe, når den er lukket.

Det lille støttehjul kaldes med en teknisk betegnelse for en rammeløfter, og hjulet er monteret forneden i lukkesiden på alle døre med en karm-bredde over 94,8 centimeter. Hjulet er næsten usynligt, og det er kun aktivt, når det støder mod det kørestolsbrugervenlige bundstykke - det vil sige, når døren er lukket. På den måde reduceres belastningen på hængs-lerne væsentligt, og døren kan derfor bevare sin fulde funktionalitet år efter år.

Skulle der med tiden alligevel blive behov for at justere på døren, er det heller ikke noget problem. Det skyldes de specielle justerbare beslag, som enhver dør fra Rationel Vinduer er forsynet med, og som gør det let og hurtigt at regulere døren på plads ved hjælp af blot en skruetrækker og to umbraconøgler. Det kan endda gøres, mens døren sidder på, og det er således slut med at tilkalde en håndværker til opgaven.

Rationel Vinduer ligger i Sdr. Felding og er en af Danmarks største producenter af yderdøre og facadevinduer i træ og træ/aluminium.

Kilde: Rationel Vinduer - www.rationel.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125