23948sdkhjf

Kjær & Lassen skal bygge 4.500 m² børneby

Københavns Kommune har udpeget Kastrup-virksomheden som entreprenør på det visionære Børnebyen Christianshavn.
Børnebyen Christianshavn
Sted: København, Danmark
Bygherre: Københavns Kommune, Københavns Ejendomme
Arkitekter: Cobe og Nord Architects
Landskabsarkitekter: PK3
Ingeniører: Grontmij
Entreprenør: Kjær & Lassen
Areal: 4.500 m²
Byggeperiode: 2014-2016
Byggesum: 117 mio. kr.
”Børn er nøglen til Københavns succes. København skal elske sine børn, og børn skal elske København. Derfor skal vi både i den store og lille skala gøre København til verdens bedste børneby!”

Det var udgangspunktet, da tegnestuerne Cobe og Nord Architects, sammen med landskabsarktikterne PK3 og Grontmij, gik i gang med at tegne Børnebyen Christianshavn.

Nu er projektet klar til at blive realiseret. Københavns Kommune har skrevet kontrakt med entreprenørfirmaet Kjær & Lassen om at opføre det visionære projekt, der er blevet til på baggrund af en arkitektkonkurrence hen over sommeren 2012.

- København vokser. Prognoser siger, at vi i 2025 vil være op mod 90.000 flere københavnere, end vi er i dag. Af de 90.000 vil 22.000 være børn og unge mellem 0-18 år. Det er derfor en stor fornøjelse, at Børnebyen Christianshavn nu går i jorden, så byens mange små kan få en hverdag i inspirerende rammer – og deres helt egen by, siger Dan Stubbergaard, kreativ direktør og indehaver af Cobe.

Arkitektur i børnehøjde
Projektets vision er at skabe en daginstitution, der skal være verdens bedste børneby. Den er skabt med København som forbillede. Derfor er der i børnebyen forskellige kvarterer til forskellige aldersgrupper, byrum, pladser, parker og markante bygninger, der har særlig betydning for fællesskabet: Rådhuset, biblioteket, museet, restauranten, boldburet og brandstationen. Alt dette, som også findes i København, går igen i børnebyen – blot i børneskala.

- Børnebyen Christianshavn er et ambitiøst bud på fremtidens institutionsbyggeri udviklet i tæt dialog med brugerne. Den imødekommende tilgang til børnene, personalet og forældrene er et signal om, hvordan vi som samfund ønsker, vores børn skal vokse op. Det er arkitektur i børnehøjde, som forhåbentligt vil inspirere andre lignende projekter fremover, forklarer Morten Gregersen, Partner i Nord Architects.

Malene Krüger, partner i PK3, tilføjer:

- Med dette projekt kan der dannes ny præcedens for, hvordan der skabes rum til børn både ude og inde. Projektet handler om at skabe integration og helhed imellem brugere, aldersgrupper, bebyggelse, landskab og den omkringliggende by. Naturen skal spille en væsentlig rolle, og den eksisterende kanal inddrages i det daglige liv. Børnebyen kommer til at ligge midt i en park, og som i en klassisk park er der særlige landskaber, der er forbundet med særlige bygninger, oplevelser og funktioner.

Projektet, som er blevet til i tæt samarbejde med Københavns Kommune, skal ligge på ’trekantsgrunden’ mellem Prinsessegade, Rafshalevej og Laboratoriekanalen på Christianshavn. På den 10.800 m² store grund skal der bygges 4.500 m² daginstitution til omkring 700 børn i alderen 0-14 år. Byggeriet starter allerede op i sommeren 2014, og første etape forventes ibrugtaget ultimo 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156