23948sdkhjf

87 grønne boliger på rådhusgrunden i Ølstykke

Det nuværende Ølstykke Rådhus er blevet solgt til Ølstykke almene Boligselskab, der bygger 87 nye boliger til familier og seniorer på rådhusgrunden.
Lyse lejligheder med altaner og små haver skal erstatte det nuværende Ølstykke Rådhus, der netop er blevet solgt til Ølstykke almennyttige Boligselskab.

Der bliver bygget 87 boliger, primært 2- og 3- værelses lejligheder, samt nogle på fire værelser. Ud af de 87 boliger vil 15 lejligheder indgå i et seniorbofællesskab. De første beboere forventes at flytte ind efterår 2017.

- Vi vil gerne tiltrække flere borgere til Ølstykke By for at understøtte forretningslivet og med dette forslag til nye boliger er vi sikre på, at det kan blive til virkelighed, siger Borgmester Willy Eliasen.

Genanvender materialer og konstruktioner
Det er Dansk Almennyttigt Boligselskab (DAB), der i samarbejde med Domus arkitekter har udarbejdet forslaget på vegne af Ølstykke almennyttige Boligselskab. Derudover har landskabsarkitektfirmaet Kragh & Berglund samt rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen A/S bidraget til forslaget.

Bebyggelsen bliver en lavenergibebyggelse, der overholder kravene til bygningsklasse 2020, og hvor der tænkes meget i genanvendelse og lokal nedsivning af regnvand.

Ideen er, at rive de eksisterende bygninger ned men genanvende byggematerialerne mest muligt samt bibeholde konstruktionerne i underetagen og kælderen.

Husene kommer til at ligge i et stort fælles grønt område med træer, buske og græs. Regnvandet bliver opsamlet og løber ned gennem det skrånende terræn og danner en lille dam i den laveste ende af området. Gennemgående stier vil skabe gode rammer for det sociale liv mellem husene, og åbne bebyggelsen mod omgivelserne, så det rekreative område bliver tilgængeligt for alle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187