23948sdkhjf

Lean hitter ikke i byggebranchen

Ny undersøgelse fra Teknologisk Institut viser, at fire ud af ti virksomheder i bygge- og anlægssektoren intet kendskab har til principperne bag den Toyota-inspirerede organisationsform Lean.
Byggebranchen er langt bagefter industrien i anvendelsen af Lean. En ny undersøgelse fra Teknologisk Institut afslører både manglende kendskab til Lean og manglende implementering af principperne på byggepladser og direktionsgangen. Det oplyser Ingeniøren.

Undersøgelsen viser, at fire ud af ti bygge- og anlægsvirksomheder ikke har kendskab til Lean – og kun 4% af virksomhederne anvender Lean.

Den sjældne brug af Lean er bekymrende og en skam, mener Poul Jørgensen fra Center for Produktivitet ved Teknologisk Institut.

- Det er vores erfaring, at det ikke kun er industrivirksomheder, der kan opnå store fordele ved at indføre Lean i deres processer. Ser man for eksempel på byggebranchen, så kan Lean-principperne være med til at skabe et bedre overblik og gøre det lettere at planlægge og overholde tidsfrister, vurderer han.

Ifølge Instituttets erfaringer kan virksomheder, der anvender Lean, øge produktionskapaciteten med 30% samt reducere op- og omstillingstid med 50%.

Læs mere om: Lean
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.168