23948sdkhjf

Svævende parcelhuse ved Helsingør

Lars Gitz’ tegnestue i centrum af Købehavn har lavet planer for området ved Kjeldsbjerggaard ved Kongevejen i Helsingør. Tegnestuens revitaliseringsforslag lyder på at etablere en park med parcelhuse, der svæver som ufoer blandt plæner, træer og bække.
Miljøministeriet har netop indstillet høringsfristen for forslag til Fingerplan 2007. Og københavnske Lars Gintz’ tegnestue har et bud, som de håber vil blive realiseret. Det skriver dagbladet Børsen.

Med den ny fingerplan får kommunerne mulighed for at afrunde og færdigudbygge de ydre dele af fingrene ud mod byerne og netop sådan en udbygning vil arkitekterne ved Lars Gintz’ tegnestue gerne stå for.

I deres forslag er der tale om i alt 190 boliger, bygget over to grundtyper, Trio og Penta. Husene bæres på henholdsvis tre og fem vinger (heraf navnene) og det lette svæv, som fremkaldes ved denne form for konstruktion, er med til at understrege parkens flade som stedets primære element. Husene minder mest af alt om svævende ufoer, beskrives det i avisen.

Forslaget skal nu vendes af Helsingørs borgere og byens styre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095