23948sdkhjf

Kanalbyen når vigtig milepæl

FredericiaC kan i næste uge tage første spadestik til Kanalbyen ved Lillebælt.
​Siden begyndelsen af juli har forberedelserne til FredericiaC’s første kanal langs Oldenborggade været i fuld gang, og projektet kan nu invitere til første officielle spadestik tirsdag 19. august. Borgmester Jacob Bjerregaard og FredericiaC’s bestyrelsesformand Carsten Koch indleder festlighederne med taler fra kl. 15.

- FredericiaC er nu nået til en milepæl i projektet, som er helt afgørende for den videre proces. Kanalen skal bl.a. være med til at tiltrække beboere og virksomheder og derigennem skabe grundlaget for udviklingen af projektet. Kanalen vil naturligvis også tilføre området umiddelbar herlighedsværdi til gavn for både nuværende og kommende brugere, siger bestyrelsesformand Carsten Koch.

Også borgmester Jacob Bjerregaard ser frem til at tage første spadestik til Kanalbyen ved Lillebælt:

- Det er glædeligt for hele byen, at FredericiaC nu kan begynde at realisere de spændende planer for området. Det er en stor dag for hele Fredericia, og jeg håber at se så mange som muligt til festlighederne.

Arbejdet er i fuld gang
Som optakt til det egentlige arbejde med at anlægge kanalen langs Oldenborggade, har entreprenør MT Højgaard de seneste uger stået for indhegning af byggepladsen, nedrivningen af den tidligere Yara-bygning på Kastelsvej 5 og for arbejdet med at fjerne gamle jernbanespor, elkabler, fjernvarmerør og kloakering, som fortsat finder sted.

Mandag den 11. august begyndte selve arbejdet med at etablere væggene til den første kanal. Arbejdet indebærer, at væggene afstives med stålplader, som bankes otte til 18 meter ned i jorden.

- Vi arbejder hele tiden for at minimere generne mest muligt og vil løbende sørge for at kommunikere specifikt om arbejdet med at etablere kanal, både på selve byggepladsen og direkte til de berørte naboer og interessenter. Samtidig håber vi på forståelse for det nødvendige arbejde, siger projektdirektør Tim E. Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094