23948sdkhjf

Europas bedste anlægsstruktører er fra Danmark

Claus Smedegaard Herping fra Lemvig og Sune Thesbjerg Olesen fra Spjald løb med guldet og sikrede Danmarks første medalje ved EuroSkills nogensinde.
Stemningen var på sit højeste og flagene vejrede i alle europæiske farver, da vinderne af EuroSkills blev kåret søndag aften. Dannebrog vejrede ekstra højt, da det blev afsløret, at Danmark vandt guld i konkurrencen for anlægsstruktører, ved den store afslutningsceremoni i Grand Palais i den nordfranske by Lille.

Mesterskaberne løb over tre dage, og i konkurrencen for anlægsstruktører stod det tidligt klart, at slaget skulle slås mellem Danmark og Tyskland. Allerede på førstedagen lagde de to nabonationer sig nemlig i front foran Frankrig og Sverige.

Fakta om EuroSkills
EuroSkills er europamesterskaberne for elever på erhvervsuddannelser og unge erhvervsuddannede, som i år er afholdt for fjerde gang. 450 deltagere fordelt på 25 nationaliteter har dystet i 41 forskellige fag fra d. 2.- 4. oktober i franske Lille. Mere end 90.000 besøgende har overværet mesterskaberne.

De danske deltagere blev fundet ved DM i Skills i Aalborg i januar. Næste DM i Skills finder sted fra den 8. til den 10. januar 2015 i Bella Center i København.
En anlægsstruktør arbejder blandt andet med at etablere fortove, cykelstianlæg, betonbelægninger, veje og broer og udfører alt arbejde med etablering af kloak og afvanding. Til EuroSkills konkurrencerne har de især arbejdet med forskellige former for belægning, hvilket normalt ikke er en del af den danske uddannelse.

Det er første gang nogensinde, at Danmark er med til EuroSkills. Udover konkurrencen for anlægsstruktører var Danmark repræsenteret med gulvlæggeren Kim Søndergaard Petersen fra Nørre Nebel og landbrugsmaskinmekanikeren Filip Søndergaard Nielsen fra Ølgod. De klarede det rigtig godt begge to og var selv tilfredse med deres præstation, selvom det ikke blev til en podieplads denne gang.

De danske deltagere:
Anlægsstruktør Claus Smedegaard Herping, 22 år, og fra Lemvig. Udlært fra Mercantec i Viborg og Nørgaards Fliser i Lemvig. Arbejder hos Nørgaards fliser i Lemvig.

Sune Thesbjerg Olesen, 21 år, og fra Spjald. Udlært fra Mercantec i Viborg og Spjald Entreprenørforretning A/S. Arbejder hos Lauge Bonde ApS i Skjern.

Gulvlægger Kim Søndergaard Petersen, 22 år, og fra Nørre Nebel. Udlært fra Mercantec i Viborg og Garant Hemmet v/M.C. Tæpper og Gardiner A/S. Arbejder hos Garant Hemmet v/M.C. Tæpper og Gardiner A/.

Landbrugsmaskinmekaniker Filip Søndergaard Nielsen, 22 år, og fra Ølgod. Udlært fra Erhvervsskolerne Aars og Hoven Smede- og Maskinforretning. Arbejder hos Gjørding Smede- og Maskinforretning

En landbrugsmaskinmekaniker arbejder med vedligeholdelse, fejlfinding og reparation af store landbrugsmaskiner, der i mange tilfælde styres af computersystemer. Til EuroSkills skal deltagerne igennem forskellige opgaver herunder en motoropgave, en mekanisk opgave, en hydraulikopgave og en elektrisk opgave hvor de skal få to maskiner til at tale sammen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078