23948sdkhjf

Nye letbane-etaper til 1,3 milliard på tegnebrættet

Etape 2 og tre af Aarhus Letbane er på vej i høring, mens maskinerne gør klar til at anlægge første del af det store infrastrukturprojekt.
Mens Letbanens etape 2 løber fra Banegårdspladsen i Aarhus til bydelen Brabrand, strækker 3. etape sig ud over kommunegrænsen til Hinnerup, hvorfor arbejdet her gennemføres i samarbejde mellem Aarhus og Favrskov kommuner. Det skriver jyllands-posten.dk.

På begge etaper er der foretaget tekniske forundersøgelser, og mulige VVM-undersøgelser venter efter nytår.

- Planen er, at vi i løbet af vinteren kan sætte gang i et forstadie af VVM-undersøgelserne på de to næste etaper, for vores ønske er, at vi som med metro-byggeriet i København kan være klar til næste etape, når første etape er færdig i 2017. Det vil både være billigt og effektivt i forhold til entreprenører, og desuden vil antallet af kunder på letbanen stige i takt med antallet af linjer, siger teknisk rådmand i Aarhus Kommune, Kristian Würtz, til jyllands-posten.dk.

Forudsætter statslig medfinansiering
Prisen for de to kommende letbane-etaper vurderes at være 1,32 milliarder kroner. Etapen fra midbyen til Brabrand vil koste anslået 720 millioner kroner at anlægge, mens prisen for letbane til Hinnerup ventes at koste 600 millioner kroner.

Realiseringen af de nye letbane-etaper forudsætter derfor, at staten medfinansierer projektet, ligesom det er tilfældet med 1. etape.

Original artikel: http://jyllands-posten.dk/aarhus/ECE7129...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079