23948sdkhjf

Særlig køling af 9.400 m² tobaksfabrik

Systemair har leveret ventilationsaggregater med ”adiabatisk” køling til tobakskoncernen Scandinavian Tobaccos nye 9.400 m² store fabrik i Holstebro.
Til at ventilere den 9.400 m² nye fabrik i Holstebro har Scandinavian Tobacco valgt Menerga-ventilationsaggregater med ”adiabatisk” køling, der skal behandle en samlet luftmængde på godt 250.000 m3/h.

I alt er der leveret ni ventilationsaggregater af typen ”Adsolair” med indbygget ”adiabatisk” køling, køling som foregår ved hjælp af en naturlig fordampningsproces med vand. Derudover er et andet specialkendetegn den dobbelte varmeveksler i polypropylen, som har et relativt lavt tryktab og lav vægt.

- Anskaffelsesprisen på Menergas aggregater var højere sammenlignet med andre løsninger, men beregninger viste at tilbagebetalingstiden ville være cirka to-tre år på grund af den store energibesparelse, samt at energibesparelsen udløser et væsentligt tilskud fra Energisparepuljen. Menerga-løsningen er valgt, dokumenteret og tilskuddet handlet hjem af Energispecialisten i Them, siger Jesper Jellesmark Madsen, Projektleder og EHS Manager hos Scandinavian Tobacco Group.

Den tyske ventilationsproducent Menerga Gmbh, der sidste år blev opkøbt af Systemair, er i Danmark mest kendt for produktion af specialaggregater til svømmehaller og serverrum, men leverer også løsninger til komfortventilation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093