23948sdkhjf

Grøn åbningsdebat sparker Building Green i gang

Silonedbrydning i byggebranchen blev sat på dagsordenen, da fem af branchens fremtrædende skikkelser, sammen med tidligere miljøminister Ida Auken, indtog scenen ved åbningen af Building Green i Forum.
Alle vil gerne bygge bæredygtigt. Men hvad står reelt i vejen for mere bæredygtigt byggeri?

Det var udgangspunktet for Building Greens åbningsdebat onsdag formiddag, hvor Martin Manthorpe (NCC), Signe Kongebro (Henning Larsen Architects), Kent Martinussen (Dansk Arkitektur Center), Nille Juul Sørensen (Arup London) og Ingrid Reumert (Velux) udgjorde det kompetente ekspertpanel, mens folketingsmedlem Ida Auken styrede slagets gang som moderator.

I panelet var der udbredt enighed om, at Danmark på mange måder er langt fremme, når det kommer til bæredygtighed. Vi er idérige og innovative, men mangler i udpræget grad evnen til at skalere de grønne løsninger og gøre dem gældende globalt.

- Vi er for dårlige til at indgå i det globale spil. Hvis vi ikke gør noget, vil mange af de virksomheder, der udstiller her på messen, være væk igen om 10-20 år. De store skal åbne op og invitere de små innovative virksomheder ind, og vi skal have erhvervet tættere på universiteterne. Vores barriere er snarere forretningsudvikling og evnen til at komme ind på det globale marked, end det er iderigdom og innovation, sagde adm. direktør Kent Martinussen fra Dansk Arkitektur Center.

Og der kan være store gevinster at hente ved at nedbryde siloerne. Ifølge Ida Auken er det i dag kun 7 % af aktørerne i byggebranchen, der samarbejder med eksterne aktører om innovation.

- Byggebranchen er alt for konservativ, og jeg tror, at vi inden for de næste 10 år vil få nogle spillere på banen, der gør det helt anderledes. Branchen skal se på sig selv med åbenhed og på hvad vi kan lære af andre brancher, sagde Nille Juul Sørensen fra Arup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098