23948sdkhjf

Gamle Mursten vinder byggeriets nye grønne pris

Building Green og Innobyg har kåret den første vinder af ”Det Bæredygtige Element” blandt 15 nominerede.
På denne uges Building Green-messe introducerede arrangørerne ”Det Grønne Element” i samarbejde med netværket Innobyg. Prisen tildeles en aktør som i særlig grad inspirerer og gør en forskel for at fremme bæredygtighed.

Prisen gik til virksomheden Gamle Mursten for sin nyskabende måde at rense og genbruge mursten på. Prisen blev overrakt af juryformand Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects, der begrundede valget med, at Gamle Mursten formår at skinne igennem både miljømæssigt, økonomisk og socialt samt at understøtter den danske bygningsarv på en bæredygtig måde.

- Gamle Mursten har været en toneangivende virksomhed, som har vist en revolutionerende tilgang til genbrug af byggematerialer. De har gjort nedrivning til en kompetence, hvor det handler om ikke bare at rive gammelt ned, men også genbruge det, som fjernes, når der efterfølgende skal bygges nyt. På den måde har de været bannerførere for bæredygtig nedrivning, sagde hun og anerkendte samtidig det store personlige engagement hos virksomhedens indehaver:

- Claus Juul Nielsen har et kæmpe personligt engagement i ikke bare bæredygtighedstanken, men også i lokalområdet, hvor virksomheden blandt andet ansætter mange, som ikke passer ind i andre virksomheder. Claus er et forbillede for branchen, og juryen ville ønske, at der fandtes flere af den slags mennesker, sagde Signe Kongebro.

Prisen bestod af en 100 procent genanvendelig plakette, fremstillet på Teknologisk Institut, samt en grøn præmie fra virksomheden Tagtomat, som Gamle Mursten valgte at donere til et asylcenter på Langeland. Claus Juul Nielsen benyttede samtidig lejligheden til at annoncere, at Gamle Mursten netop har indgået en aftale med NCC om en større leverance til et boligprojekt i København.

Fagjuryen bestod, udover Signe Kongebro, af Kasper Lynge Jensen fra Teknologisk Institut, Peter Foldbjerg fra Velux, Niels Bjørn, der er formand for tænketanken Urban, Harpa Birgisdóttir fra SBi samt Københavns stadsarkitekt Tina Saaby.

Artiklen er en del af temaet CSR.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094