23948sdkhjf

Partnerskab styrker kompetenceudvikling i byggebranchen

VIA University College og Aarhus Tech styrker samarbejdet om kompetenceudvikling inden for byggebranchen og udvider det med et Videns- og Kompetencecenter.
VIA University College og Aarhus Tech har i en lang årrække samarbejdet om de videregående byggerettede uddannelser. Det har været helt centralt for samarbejdet at skabe vækst og udvikling på uddannelsen af byggeteknikere og bygningskonstruktører til det danske og i de senere år også det globale arbejdsmarked. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

- Den nye aftale sikrer, at Aarhus Tech også de kommende år kan udbyde de meget efterspurgte uddannelser til byggetekniker og bygningskonstruktør i Aarhus. På den baggrund kan vi fortsætte med at udvikle det velfungerende studiemiljø, som cirka 900 danske og internationale studerende i dag nyder godt af i Aarhus, siger Annette E. Lauridsen.

Fælles Videns- og Kompetencecenter
En anden vigtig del af samarbejdsaftalen er planen om at etablere et fælles Videns- og Kompetencecenter inden for byggeriet. Her bliver det overordnede formål at medvirke til at skabe et unikt samarbejde mellem byggeriets uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og øvrige interessenter. Det er tanken, at det nye Videnscenter også skal inddrage andre relevante parter - private såvel som offentlige.

- Videnscentret skal give os rammerne til at styrke sammenhængen mellem vores uddannelser og byggebranchen. For kun på den måde kan vi på uddannelserne sikre os, at vi er på forkant med udviklingen, og at de studerende får de kompetencer, som virksomhederne efterspørger, forklarer Konstantin Lassithiotakis, direktør på VIA University College.

Samarbejdsaftalen betyder, at VIA University College og Aarhus Tech sammen kan udvikle undervisning og kursusvirksomhed på alle niveauer inden for byggebranchen. Lige fra erhvervsuddannelser over kurser til professionsbachelor (byggetekniker/bygningskonstruktør).

Fakta
I Aarhus udbydes uddannelserne til byggetekniker og bygningskonstruktør i et tæt samarbejde mellem VIA University College og Aarhus Tech. På Aarhus Tech gennemføres de tre første semestre af uddannelserne i Halmstadgade 6, og de resterende fire semestre varetages af VIA University College i Halmstadgade 2.

Cirka 900 danske og internationale studerende undervises i Aarhus på uddannelserne til byggetekniker og bygningskonstruktør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078