23948sdkhjf

Fem bliver til tre i konkurrence om KlimaByen

Første fase af KlimaByens arkitektkonkurrence er nu afsluttet. Tre teams går videre i konkurrencen om at være med til at skabe Danmarks smukkeste klimatilpasning i Middelfart.
I foråret igangsatte partnerskabet bag KlimaByen - Middelfart Kommune, Middelfart Spildevand og Realdania - en arkitektkonkurrence, som skal føre til ambitiøse og visionære bud på, hvordan der kan skabes merværdi af investeringen i klimatilpasning.

Efter konkurrencens første fase har dommerkomitéen vurderet, at særligt tre forslag rummer de elementer, der skal arbejdes videre med i konkurrencens anden fase for at indfri ambitionen om at gøre KlimaByen til et stærkt nationalt og internationalt eksempelprojekt på, hvordan klimatilpasning kan bruges som løftestang for byudvikling.

Vinderne af konkurrencens første fase er:
• Gottlieb Paludan Architects A/S (hovedrådgiver) med SNE Architects ApS, 2+1 Idébureau og Via Trafik (underrådgivere), Jan Luxhøj Støvring og Anna Aslaug Lund (konsulenter)

• Tredje Natur (hovedrådgiver) med Entasis (underrådgiver) og Grontmij (konsulent)

• GHB Landskabsarkitekter (hovedrådgiver) med Adept (underrådgiver), Atkins, 2+1 Idébureau og Kjell Nilsson (konsulenter)

Konkurrenceforslag af høj kvalitet
Konkurrencens fagdommere, Marianne Levinsen og Lars Bendrup, er imponerede over forslagenes kvalitet:

- Vi har bedømt fem meget forskellige og kompetente forslag, der hver især er spændende og ambitiøse bud på, hvordan partnerskabets ønske om byudvikling gennem klimatilpasning kan omsættes til stærke koncepter med fokus på økonomisk, miljømæssig og social/rekreativ merværdi. De tre udvalgte forslag rummer nytænkende perspektiver på koblingen mellem regnvandshåndtering og byudvikling, og vi er imponerede over den store spændvidde i forslagenes idéer til, hvordan den fysiske forandring kan kædes sammen med sociale, organisatoriske og kommunikative indsatser.

Anne-Mette Gjeraa, projektchef i Realdania, er godt tilfreds med resultatet af konkurrencens første fase:

- Det er en meget stor investering, partnerskabet foretager i KlimaByen i Middelfart, og derfor har vi meget høje forventninger til de konkurrerende. Deres forslag skal vise vejen for, hvordan klimatilpasning kan blive en væsentlig drivkraft for - og en vigtig finansieringskilde til - fremtidens byudvikling. Vores forventninger til konkurrencens første fase er helt klart blevet indfriet, og vi ser frem til at se, hvordan de tre vindende teams vil arbejde videre i konkurrencens anden fase med at konkretisere de stærke konceptuelle bud på løsninger, de har leveret.

Vinderen findes til marts
Efter offentliggørelsen den 12. november vil forslagene være at finde på KlimaByens hjemmeside og de vil være udstillet på KulturØen i Middelfart. Frem til den 23. november har borgere og andre interesserede mulighed for at indlevere kommentarer til forslagene.

Kommentarerne tages med, når de tre udvalgte teams skal videreudvikle deres forslag i konkurrencens anden fase, som forløber frem til 26. marts 2015. Her annonceres den endelige vinder af konkurrencen, som skal arbejde videre med realiseringen af projektet sammen med partnerskabet og KlimaByens tekniske rådgiver Orbicon.

Realiseringsfasen forventes at strække sig frem til udgangen af 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219