23948sdkhjf

Designfirma vinder Ingeniørens Bæredygtighedspris

Art Andersen, der er ejet af grundlægger Jørn Krab og vindueskoncernen Inwido, hædres for et energieffektivt, æstetisk og fleksibelt vinduessystem.
Ingeniøren tildeler i år sin Bæredygtighedspris til Art Andersen. Design- og udviklingsvirksomheden hædres for en vellykket kombination af æstetik og funktionalitet i facadesystemet ”Energy Frames”.

- Det er en simpel måde at spare energi på, samtidig med at Art Andersen har skabt en flot designmæssig løsning. Befolkningsvæksten på verdensplan sker i byerne, så derfor er urban energioptimering altafgørende. Her rammer Energy Frames helt rigtigt, siger professor Lene Lange, der som formand har stået i spidsen for et dommerpanel bestående af 11 topfolk fra den teknologiske verden.

Ved hjælp af sensorer opfanger Energy Frames intensiteten af sollys og kører selv skærmene til og fra i afstemning med indeklimaet på den anden side af ruden. Men sensorerne sørger også for at skærme vinduerne om natten for at holde på energien i bygningen. Det er en stor fordel især for de mange store glaspartier, som anvendes i moderne arkitektur.

- Vi hos Art Andersen er meget glade for Bæredygtighedsprisen. I 25 år har vi haft vedholdende fokus på intelligente facadeløsninger, og alle disse erfaringer er samlet i Energy Frames. Visionen er, at byggeriets aktører skal have mulighed for at vælge en markant energibesparende løsning, som ikke giver køb på fleksibilitet og æstetik, forklarer direktør og grundlægger Jørn Krab.

Energy Frames er skabt i samarbejde mellem forskningsprojektets sponsorer: Markedsmodningsfonden, EUDP og ELFORSK samt de primære partnere; Art Andersen, Inwido, Statens Byggeforskningsinstitut og Rambøll.

Art Andersen ejes i dag 70 % af grundlægger og direktør Jørn Krab og 30 % af vindueskoncernen Inwido.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094