23948sdkhjf

Autorisationsloven fjerner oplysningspligt

Oplysningskampagner erstatter skiltning i byggemarkeder med advarsler om, hvilke el-materialer der kun må installeres af en autoriseret installatør.
Ændringen er en konsekvens af den nye autorisationslov, der blev gennemført tidligere på året. Det skriver installator.dk.

Konkret betyder lovændringen, at ansvaret for at informere om, hvilke el-produkter det kræver autorisation at installere, nu udelukkende ligger hos Sikkerhedsstyrelsen.

Begrundelsen for ændringen er blandt andet, at det letter den administrative byrde hos forhandlerne.

Organisation ønsker mere oplysning
I Sikkerhedsstyrelsen understreger man overfor installator.dk, at skiftet ikke er lig en svækkelse af el-sikkerheden.

Den udlægning er Arbejdsgiverne, tidligere DS Håndværk & industri, langt fra enig i. Konsekvensen bliver flere ulovligt udførte installationer og potentielt flere el-ulykker

- Jeg er oprigtig bekymret for, hvad det her får af sikkerhedsmæssige konsekvenser. Og jeg mener ikke, at Sikkerhedsstyrelsen indtil videre har løftet opgaven med at informere danskerne om, hvilke produkter, der kræver autorisation at installere, og hvilke der ikke gør, siger Rene Kjemtrup, el-konsulent hos Arbejdsgiverne, til installator.dk.

Han peger i stedet på mere information til kunderne i forbindelse med køb. Eksempelvis pjecer og henvisninger til Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094