23948sdkhjf

Smartphonen har fundet vej til værktøjskassen

Byggeriet halter ikke længere efter, når det handler om it. Adgang til nettet er nu en selvfølge for mange håndværkere.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 87 procent af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen har en mobil bredbåndsforbindelse – en kraftig stigning i forhold til 2013, hvor det var 60 procent af virksomhederne. Til sammenligning er det 83 procent af samtlige virksomheder i Danmark, som har mobilt bredbånd.

Tallene viser også, at 43 procent af de ansatte i branchen har mobil internetadgang til arbejdsbrug. I 2013 var tallet 27 procent.

- Byggeriet har for alvor fået øjnene op for de muligheder, som den teknologiske udvikling giver. Ni ud af ti byggevirksomheder har en mobil bredbåndsforbindelse – og det bliver kun overgået af virksomheder inden for information og kommunikation. Og det er ikke bare en stor andel af virksomheder. Det er også en markant stigning, da der for blot et år siden kun var 60 procent af virksomhederne i byggeriet, der havde mobilt bredbånd, siger Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Han understreger, at det giver rigtig god mening, at 43 procent i byggebranchen har mobil internetadgang. Det er mere end gennemsnittet. Branchen er nemlig kendetegnet ved at have skiftende arbejdssteder, og der er derfor brug for, at man komme på internettet og i kontakt med administrationen, lageret og leverandørernes hjemmesider.

- Det er også interessant, at branchen især scorer højt, hvor der er umiddelbare gevinster ved it-anvendelsen. Det ses eksempelvis ved fakturering, hvor 73 procent af virksomhederne i branchen gør det elektronisk. Her er branchen samtidig topscorer blandt alle brancher, siger Andreas Fernstrøm.

Han ser det som et udtryk for, at man ofte handler med det offentlige, hvor elektronisk fakturering er et krav. Men samtidig anvendes det også i forbindelse med private, hvor man netop har brug for at sende fakturaer til mange forskellige kunder – og man derfor kan spare tid og omkostninger, ved at der er sat strøm til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204