23948sdkhjf

For mange fejl får Energistyrelsen til at stramme kravene

Energimærkningsfirmaer og energikonsulenter vil fremover få karantæne, hvis de laver alvorlige eller gentagne fejl i energimærkningen af bygninger.
Der er for mange fejl i de ca. 55.000 energimærkninger af bygninger, der bliver udarbejdet hvert år. For at forbedre kvaliteten strammer Energistyrelsen nu reglerne, så der fra starten af 2015 vil kunne gives karantæne til energimærkningsfirmaer og energikonsulenter, der laver alvorlige eller gentagne fejl i energimærkningerne.

Det er energimærkningsfirmaerne, der har ansvaret for kvaliteten af energimærkningerne, og det er også deres ansvar, at de ansatte energikonsulenter har de fornødne kompetencer til at udføre opgaven. Energistyrelsen vil fremover indskærpe, at energimærkningsfirmaerne skal reagere overfor energi¬konsulenter, der sjusker med energimærkningsrapporterne. Sker dette ikke, kan energimærkningsfirmaet få karantæne.

- Det er ikke acceptabelt, at der er alvorlige fejl i hver 8. energimærke. Derfor har vi også sat massivt ind for at få kvaliteten forbedret. Vi skærper nu sanktionerne, så energikonsulenter, der gentagne gange leverer fejlagtige energimærkninger får karantæne. Kvaliteten af energimærkningerne skal hæves, så boligejerne kan have tillid til, at energikonsulenternes rapporter er retvisende, siger vicedirektør Dorte Nøhr Andersen, Energistyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11