23948sdkhjf

Polyform vinder en WAN Award

Det nordatlantiske landskab foran restaurant Noma i København er kåret som årets landskab i den internationale arkitekturprisuddeling.
I et stærkt felt løb danske Polyform Arkitekter forleden med prisen som årets landskab under Wan Awards. Polyform vandt for sit arbejde med landskabet foran restaurant Noma foran blandt andre Queen Elizabeth Olympic Park i London, Krymskaya Embankment i Moskva og One Central Park i Sydney.

- Lille og udsøgt relaterer landskabet til det restauranten handler om og fanger essensen af Skandinavien, ligesom restauranten også gør det. Hvis du tænker på, hvordan opgaven er løst i forhold til problemstillingen, og hvordan den er typologisk nyskabende, så er dette det vigtigste projekt. Det er meget smukt. Det rammer fuldstændigt plet i forhold til dommernes kriterier og gør alt det, du ønsker, det skal gøre, og det skal vi ikke være bange for at anerkende, udtaler dommer Daniel Rea i en pressemeddelelse.

WAN Awards uddeles af britiske World Architecture News i forskellige kategorier, som bliver bedømt af over 300 internationale dommere. Prisen som årets landskab kom til som kategori i 2013.

Juryen dømmer blandt andet projekterne ud fra, hvorledes designet forholder sig til nøgleelementerne i briefet. Ifølge Polyform lagde dommerne vægt på Noma-chef René Redzepis ønske om at skabe en imødekommende bufferzone rundt om restauranten.

- Med det nordiske landskab bliver ivrige gastronomiske vindueskiggere holdt en anelse på afstand, men de får stadig en smag af det nye nordiske terroir i form af et robust, stedsegrønt landskab fra de nordatlantiske lande, forklarer Polyform og tilføjer, at dommerkomiteen ligeledes var imponeret over, hvordan det nordatlantiske landskab passer ind i det rå havnemiljø.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094