23948sdkhjf

Svendborgs Humlebi bliver DGNB-certificeret

Daginstitutionen Humlebien i Svendborg kan blive den første institution i Danmark, der bliver planlagt og udført efter DGNB-kriterierne.
Bæredygtighed er i højsædet, når byggeriet af den nye integrerede daginstitution Humlebien i Svendborg Kommune går i gang. Mere specifikt skeler man til FNs forståelse for bæredygtigt byggeri, der tager afsæt i kriterier udviklet af den tyske organisation Deutsche Gesellschaft Fur Nachhaltiges Bauen, DGNB.

Planerne betyder, at den ny Humlebi kan blive den første institution i Danmark, som bliver planlagt og udført som bæredygtigt byggeri, oplyser kommunen.

Bygningen kan holde et halvt århundrede
- Vi går ind i projektet med nogle mere vidtrækkende krav til et byggeri, end vi er vant til. Byggeriet vægtes på fem hovedområder: økonomi, sociokulturel, proces, teknik og miljømæssig kvalitet, mens de typiske krav går på fx miljørigtige materialer og energibesparelser i nybyggeri. Men her går vi et skridt videre, for der skal også være tale om et byggeri, der kan holde i mindst 50 år. Og det skal være så fleksibelt, at det kan tilpasses udsving i børneantallet for børnehavebørn og vuggestuebørn, fortæller Anton Holm Madsen, arkitekt i Center for Ejendomme og Teknisk Service, Svendborg Kommune.

Svendborg Kommune bestræber sig på at opnå en bronze-certificering, da det kan gøres indenfor den nuværende budgetramme for Humlebien. For at opnå bronzecertificeringen skal byggeriet leve op til de fem hovedområder, der er opdelt i 45 hovedkriterier, som igen er underopdelt i 188 underkriterier.

Byggeriet forventes i øvrigt at stå klart i 2016 og kunne rumme i alt 120 børn i alderen 0-6 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125