23948sdkhjf

Byggeriet omsatte for små 17 mia. i oktober

Byggebranchen har omsat for 7 procent mere hidtil i 2014 end i samme periode sidste år. Engangseffekter spiller dog en stor rolle heri, mener Dansk Byggeri.
Et blik på den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at bygge- og anlægsbranchen har omsat for 175,5 mia. kr. i de første ti måneder af 2014. Det er 11. mia. kr. mere end samme periode sidste år – svarende til en stigning på 6,7 procent.

Ifølge cheføkonom hos Dansk Byggeri Bo Sandberg skal stigningen dog primært tilskrives midlertidige engangseffekter fra de storm- og stormflodsskader, som blandt andet orkanen Bodil trak med sig i sin hærgen. Effekterne satte således sine klare spor allerede i første kvartal af 2014.

- Bygge- og anlægsbranchen har dog også her i efteråret været begunstiget af en ”hamstringseffekt” af opgaver inden det beklagelige ophør af BoligJobordningen til nytår, forklarer Bo Sandberg

Cheføkonomen også peger på, at Boligjobordningens afvikling sammen med et dyk i renoveringen af almene boliger i 2015 vil ramme beskæftigelsen hårdt.

Dansk Byggeri forventer, at byggeomsætningen året ud kan fastholdes på et niveau med en omsætningsvækst på cirka 6 procent i forhold til 2013 - til trods for, at slutningen af 2013, økonomisk set, også var præget positivt af stormskadereparation efter den første af 2013-stormene, som er døbt Allan.

Tallene øverst i artiklen indeholder både indenlandsk og udenlandsk salg og er korrigerede for sæsonudsving. De sæsonkorrigerede tal for de indenlandske salg viser en stigning på 6,2 procent, når de første ti måneder af 2014 sammenholdes med samme periode året før.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174