23948sdkhjf

Midtbyprojekt står i stampe

Kabler og ledninger står i vejen for, at entreprenørfirma kan begynde på første fase af midtbyprojektet i Hobro.
- Vi er ikke kommet i gang endnu, siger projektleder René Hald fra entreprenørfirmaet Arkil, da Nordjyske fanger ham på telefonen for at få en status på første fase af Hobros midtbyprojekt.

Da borgmester Mogens Jespersen 12. november tog første spadestik, havde Arkil en forventning om, at de fjorten dage senere kunne begynde på anlægsarbejdet.

Men her en måned efter er de altså ikke begyndt.

Kabler lægger i vejen
Før de kan komme i gang, skal der nemlig styr på de kabler, der ligger i jorden i forvejen.

- Der er en masse gamle TDC-kabler, elkabler og fiberkabler, som vi er nødt til at få flyttet, før de kan begynde at lægge asfalten. Ellers kommer de til at ligge på kryds og tværs nedenunder, siger Ove Rønn Andreasen, der er projektleder hos Mariagerfjord Kommune.

Den første melding omkring kablerne var, at ejerne ikke skulle have dem flyttet. Men det skal de så alligevel. For mange af kablernes vedkommende sker det ikke i 2014.

- Vi vil ikke gå i gang med en masse store udgravninger før jul. De vil være til gene henover juletiden, hvor vi alligevel ikke kan komme videre. Så det sker først efter nytår, siger kommunens projektleder.

Bliver ikke forsinket
Første fase er sat til at skulle være færdig i april. Selvom man på nuværende tidspunkt ikke er så langt, som man havde håbet, forventer hverken René Hald eller Ove Rønn Andreasen, at projektet bliver forsinket.

- I forhold til tidsplanen har vi taget højde for, at det kunne gå lidt langsommere her i starten, også fordi det er vinter, siger Ove Rønn Andreasen.

- Fasen er lagt ind som en lang periode, så der er lidt tid at give af. Men det er klart, at hvis vi først kommer i gang i april, så når vi heller ikke at blive færdige i april, siger René Hald.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126